Ramasesem aici, la finala dintre suedezul de origine etiopiana Elias Ymer si dominicanul Jose Fernandez. O finala inceputa ziua, sub amenintarea ploii si incheiata seara târziu, la lumina reflectoarelor.

O finala de neuitat, câstigata de Ymer, care, intre timp, a ajuns pe pozitia 184 in ierarhia ATP; deloc rau pentru un pusti care a implinit luna trecuta 19 ani. La un an distanta, Trofeul Municipiului Bacau la tenis se prezinta din nou la fileu, continuând o traditie inceputa in 1998. Si in acest an, turneul din categoria Futures organizat de Consiliul Local Bacau, FRT, Simba Invest si SCM Bacau va fi dotat cu premii in valoare de 15.000 dolari plus ospitalitate, ceea ce-l plaseaza in topul competitiilor de profil ce au loc in aceasta perioada in intreaga Europa.

Pe tabloul principal, nume cu greutate din tari precum Spania, Chile, Australia, Argentina, Belgia, Serbia sau Statele Unite ale Americii. Nu-l regasim pe Ymer, dar il intâlnim din nou pe câstigatorul de acum doua editii, spaniolul Jordi Samper-Montana, al 223-lea in ranking-ul ATP. Spaniolul nu este, totusi, cel mai bine pozitionat tenismen dintre cei care se vor lupta pentru trofeul de la Bacau. Chilianul Hans-Podlipnik- Castillo este pe locul 187, in timp ce belgianul Germain Gigounon se prezinta pe 201.

PUBLICITATE

In total, sunt nu mai putin de sapte tenismeni aflati in Top 300 care vor evolua in cadrul Trofeul Municipiului Bacau. România il are ca vârf de lance pe Petru Alexandru Luncanu, in timp ce gazdele de la SCM Bacau se prezinta cu o “legiune” alcatuita din opt sportivi: Alexandru Manole, Matei Avram, Tudor Diaconu, Sabin Saveluc, Petru Berdila, Tudor Burghelea, Marian Prajescu si Dragos Ignat, ultimul venit special pentru acest turneu din SUA, acolo unde este student la “Finante si Banci” in cadrul Universitatii Columbia.

Sesiunile de calificare ale Trofeului Municipiului Bacau vor incepe in week-end, pentru ca de luni, sa se puna in miscare tabloul principal atât la simplu, cât si la dublu. “Avem convingerea ca si editia din acest an va fi o reusita, atât din punct de vedere organizatoric, cât si al calitatii jocurilor”, a declarat reprezentantul SCM Bacau,Mihai Ciuntea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ