Luptătorii SCM Bacău au dat lovitura pe Litoral, adjudecându-și Cupa României la Seniori. O reușită care completează succesele repurtate în acest an la Under 23 și la Juniori 3. Săptămâna trecută, la finala Cupei României de la Constanța, gruparea pregătită de Ion Șarban, Cătălin Matache, Sorin Tașcă și Irinel Botez (ultimii doi fiind prezenți atât pe saltea, cât și pe podiumul de premiere), a cucerit cinci medalii, care i-au permis să le devanseze pe gazdele de la Farul.

Constănțenii au făcut tot posibilul pentru a tranșa în favoarea lor duelul cu SCM, însă trofeul a luat drumul Bacăului. Și pentru ca reușita școlii băcăuane să fie una completă, să notăm că pe treapta a treia a podiumului s-a regăsit CSȘ Bacău. „Avem satisfacția de a aduce Cupa României la Bacău.

Acest rezultat este un efort de echipă. În plus, apariția CSM Bacău pe «piața luptelor» a creat mai multă emulație decât concurență, iar aceasta se va reflecta în susținerea corespunzătoare a sportivilor și în cresterea rezultatelor”, a concluzionat antrenorul SCM Bacău, Nelu Șarban. SCM a dominat clar categoria 63 kg, acolo unde antrenorul-sportiv Irinel Botez a luat aurul, iar Claudiu Pal s-a clasat al treilea. De aur au fost băcăuanii și la 67 kg, grație formei de excepție a internaționalului Alexandru Solomon, care încheie astfel în forță un an de senzație.

La 55 kg, Alexandru Botez a fost nevoit să se mulțumească doar cu argintul, în condițiile în care gazdele de la Farul au…tras la cântar. Un motiv în plus pentru Sandu Botez să-și urmeze drumul care are ca bornă de parcurs prezența la Centrul Olimpic de Seniori și ca destinație Europenele de la București (8-14 aprilie 2019) și Mondialele de la Astana (14-22 septembrie 2019), competiții ce constituie criterii de calificare la Olimpiada de la Tokyo.

Pe Litoral, palmaresul SCM Bacău a fost completat cu argintul cucerit la 87 kg de Sorin Tașcă, care, la 40 de ani împliniți urcă, pentru al 18 lea an la rând, pe podium! În final, merită menționat și argintul lui George Șarban la 97 kg, în condițiile în care luptătorul CSM Bacău mai are doi ani de U23.

Alte articole