În acestă seară la Sala “Ateneu”, în cadrul Deschiderii stagiunii simfonice estivale, Tribuna tinerilor dirijori, cu Sergiu Spiridon şi Cosmin Morariu.

Discipol al maeştrilor Ovidiu Bălan şi Dumitru Goia, Sergiu Spiridon –violonist în Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” – a început să studieze arta dirijatului în anul 2008. A participat la cursuri de măiestrie cu Konrad von Abel, Charles Gambetta şi Robert Gutter. Profesor de orchestră la Colegiul Naţional de Artă George Apostu din Bacău, înfiinţează orchestra Sinfonietta. Susţine concerte în cadrul Cursurilor Internaţionale de Dirijat precum şi numeroase concerte educative. Sergiu Spiridon va dirija Uvertura „Oberon”, lucrare compusă în anul 1826 de C.M.von Weber şi binecunoscutele piese din Suita „Lacul lebedelor” op.20 de P.I. Ceaikovski.

Konzertstück Nr.,1 de F. Mendelssohn- Bartholdy va fi interpretat de doi clarinetişti ai Filarmonicii băcăuane, Sergiu Muşat şi Marius Palade. Preşedintele al Asociaţiei Culturale “Nume Noi”, fondatorul şi directorul festivalului Internaţional de Saxofon, “Sax Story”, solist, clarinetist principal al Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici” din Chişinău, Sergiu Muşat este invitat să concerteze pe cele mai importante scene din ţară şi străinătate.

PUBLICITATE

Marius Palade a studiat la clasa prof. Iulian Rusu în Braşov. A colaborat cu filarmonicile din Braşov, Botoşani, Târgovişte şi orchestra de tineret “Georgius” din Sfântu Gheorghe şi a susţinut numeroase recitaluri solo şi în formaţii camerale în ţară, fiind remarcat şi apreciat de clarinetistul Aurelian Octavian Popa.

Dirijorul Cosmin Morariu are numeroase colaborări cu Filarmonicile şi Operele din ţară.
Participă la cursurile susţinute de maestrul Enrique Garcia Asensio în Spania sau la Festivalului «Sergiu Celibidache 100»-Bucuresti şi absolvă sectia dirijat orchestra, clasa maestrului Petre Sbarcea la Cluj. Este laureat al cursurilor Academiei Bach (Leipzig) ale lui Helmuth Rilling.
El îi va acompania pe cei doi clarinetişti şi va încheia seara muzicală cu Simfonia a IV-a, “Italiana”, creaţie semnată de Felix Mendelssohn – Bartholdy.

OZANA KALMUSKI ZAREA

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ