In luna iunie, contribuabilii bacauani au trei termene declarative pâna la care acestia trebuie sa-si îndeplineasca obligatiile fiscale. In total, contribuabilii vor trebui sa depuna luna aceasta aproximativ 20 de formulare fiscale.

Astfel, 6 iunie, inclusiv, este fixata data limita pâna la care firmele care fac o achizitie intracomunitara taxabila în România trebuie sa depuna Formularul 092. Cel de-al doilea termen declarativ este 10 iunie.

Pâna la aceasta data vor trebui depuse Formularul 010 (Declaratia de înregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica), Formularul 020 (Declaratia de înregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice române), Formularul 070 (Declaratia de înregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice în mod independent sau exercita profesii libere) si Formularul 096 (Declaratia de mentiuni privind anularea înregistrarii în scopuri de TVA în vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal).

Insa, cele mai multe declaratii au ca termen limita de depunere data de 25 iunie, respectiv Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicarii sistemului TVA la încasare – Formular 097; Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii mai 2014, Formular 100; Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar – Formular 112;

Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate în România si de catre persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate în România – Formular 224; Decontul de TVA, cu termen lunar -Formular 300; Decontul special de TVA – Formular 301; Declaratia privind TVA datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat – Formular 311.

Acelasi termen se aplica si pentru: Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea TVA – Formular 307; Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate în luna mai 2014 – Formular 390 VIES, respectiv Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national – Formular 394.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ