Trei agenti de politie de la Serviciul Rutier Bacau au fost condamnati la inchisoare de catre Curtea de Apel pentru luare de mita. Unul singur a primit, insa, cu executare, ceilalti doi au primit pedepse cu suspendare.

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie Bacau, sentinta data ieri ii vizeaza pe agentul principal Razvan Ionel C., care a primit pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită; agentul principal Ciprian C., care a primit pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită si pe agentul principal Bogdan M., care a primit pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

Sentința este definitivă.

PUBLICITATE

În urma activităților specifice de testare a integrității desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) în luna august 2013, testul a fost negativ pentru agenții principali de poliție RĂZVAN IONEL C. și CIPRIAN C., ambii din cadrul I.P.J. Bacău, Serviciul Rutier — Biroul Drumuri Naționale și Europene.

În acest sens, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind înregistrat dosar penal.

La data de 25.04.2014, lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Bacău, S.J.A. Neamț, S.J.A. Vrancea, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu participarea Serviciului Operații din cadrul D.G.A, cu sprijinul D.I.P.I. și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui număr de 3 agenți de poliție din cadrul I.P.J. Bacău, Serviciul Rutier — Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce primeau cu titlu de mită, sume de bani pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale.

În cauză lucrătorii D.G.A. — Serviciul Județean Anticorupție Bacău au desfășurat activitățile specifice la delegarea procurorului de caz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ