21 iunie 2024
ActualitateTrei persoane arestate pentru înșelăciune cu permise de conducere false

Trei persoane arestate pentru înșelăciune cu permise de conducere false

Trei persoane au fost arestate preventiv în județul Bacău, fiind acuzate că au înșelat peste 30 de indivizi, promițându-le permise de conducere false în schimbul unor sume cuprinse între 600 și 1.200 de euro.

Investigațiile au început în 2022, când inculpații au publicat anunțuri pe rețelele sociale, afirmând că pot facilita obținerea unor permise de conducere originale. Aceștia se prezentau drept reprezentanți ai unor școli de șoferi sau polițiști, au precizat procurorii. Pentru demararea procedurii, inculpații solicitau sume între 600 și 1.200 de euro, banii fiind trimiși prin aplicația Revolut.După primirea banilor, inculpații trimiteau mesaje temporare cu imaginea unui permis de conducere personalizat cu datele cumpărătorilor. Totuși, documentele promise nu ajungeau niciodată la persoanele interesate. Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au efectuat nouă percheziții în județul Bacău pe 22 mai, sesizându-se din oficiu pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale. Ulterior, cercetările au fost extinse și pentru înșelăciune.

“În acest caz au fost identificate aproximativ 47 de acte materiale, cu un prejudiciu estimat la 131.200 de lei,” a transmis Poliția Capitalei. În urma perchezițiilor, au fost confiscate telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, înscrisuri și 20.000 de lei. Trei persoane au fost duse la audieri, reținute pentru 24 de ore și ulterior arestate preventiv.

Inculpații promiteau atât permise de conducere românești, cât și din alte state europene, iar discuțiile se desfășurau exclusiv prin aplicații de mesagerie online. Până în prezent, cei 30 de indivizi care au fost înșelați sunt considerați persoane vătămate și nu vor fi trași la răspundere penală, deoarece nu au intrat în posesia permiselor și nu au fost prinși conducând fără permis.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img