Trei militari români care acționează în cadrul misiunii ‘Resolute Support’ din Afganistan au fost răniți ușor duminică, în jurul orei 10,00, în urma exploziei unei mașini-capcană, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis AGERPRES.

Militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

PUBLICITATE

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței “Dragonii Transilvani” și sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflați la cea de-a doua misiune în Afganistan, și caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operații.

“Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților”, se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ