Trei medii de 10 (zece), locul III pe tara la media de promovare, note foarte bune. Sunt primele rezultate ale examenului de bacalaureat 2015 pentru judetul Bacau. Rezultate neasteptate, dar meritate.

S-au afisat, in sfârsit, rezultatele la Bac. Dupa ce au fost decalate cu o zi, urmare a faptului ca in acest an lucrarile s-au corectat in alte judete, notele de la examenul de bacalaureat au fost facute publice ieri. Iar Bacaul sta foarte bine. Cu o medie de promovare de 78.34 la suta, suntem pe locul III la nivel national, dupa Cluj (82.18 la suta) si Brasov (78.74 la suta). Totodata, trei absolvente de liceu sunt in topul listei, cu media 10 (zece): Roxana Oana Radu si Irina Teodora Toma, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti, si Mihaela Diana Zamfir, de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau.

Noroc de internet

PUBLICITATE

Afisarea fizica a listelor in licee a creat cele mai mari emotii printre candidati. Desi pe aplicatia online notele au aparut inca de la 9.15, dimineata, in unele licee nici dupa o ora nu se lipisera listele la aviziere, scuzele celor responsabili fiind blocarea internetului si a accesului spre aceeasi aplicatie, de unde urmau sa se faca listarile.

„Halal organizare! Noroc de internet si de telefoanele moderne care ne permit sa ne uitam pe aplicatie sa vedem notele. Unii colegi au plecat acasa de nervi ca nu stiu ce note au luat”, a fost parerea lui Alexandru de la „Ferdinand”, legat de aceasta problema care a creat ceva tensiuni printre cei prezenti. Tot din acest motiv, si parintii au ratat ocazia de a face o poza de grup odraslelor, lânga lista cu note, in cel mai fericit moment din viata lor. In sesiunea de vara a Bacalaureatului 2015 au fost prezenti in examen 4.512 candidati, iar 971 dintre ei au fost respinsi (n-au avut medie generala peste 6) .

Mihaela Diana Zamfir: „Nu-mi vine sa cred”

Diana Mihaela Zamfir

Diana a terminat Colegiul „Vranceanu”, profil uman, specializarea Filologie. A aflat de notele de la bacalaureat prin telefoanele … colegilor. Abia dupa-aceea a luat repede un taxi si s-a dus la liceu sa vada cu ochii ei realitatea. Si rezultatul meritat. „Chiar si asteptat. Este cel mai important moment din viata mea, având in vedere ca este examenul maturitatii pe care eu l-am trecut cu brio. Pot sa spun ca ma asteptam, imi doream sa fiu cea mai buna, am picat pe subiecte, eram pregatita si de aceea bucuria este maxima, numai ca nu-mi vine inca sa cred. Marele meu noroc este ca am fost eleva la «Vranceanu» care, pentru mine, a fost rampa de lansare”, ne-a spus Diana. Ce va urma in viata ei? Facultatea de Limbi Straine, sectia araba – engleza, la Universitatea Bucuresti.

Roxana Oana Radu: „Sunt coplesita”

radu roxana oana 1

Oana nici macar nu s-a dus la colegiu sa vada rezultatele. Vazuse notele pe aplicatia online, iar apoi au inceput sa sune telefoanele de felicitare. „Sunt coplesita. De duminica astept aceste rezultate. Mereu mi-am dorit sa fiu prima. Sunt de loc, din Darmanesti, am facut si naveta, dar anii de liceu au fost cei mai frumosi pentru mine”, ne-a declarat proaspata de acum absolventa a Imperial College London, la care a aplicat inca din luna ianuarie. „Singura conditie era sa iar 9.30 la Matematica si Fizica, si 9 la Româna. Iar eu am luat mai mult”, a mai explicat Oana Roxana Radu, absolventa de la matematica – fizica a Colegiului „Cantemir” Onesti.

Teodora Irina Toma: „M-au sunat colegii”

teodora irina toma 1

Absolventa a Colegiului „Cantemir” Onesti, colega la matematica – informatica cu Roxana Oana Radu, Teodora a aflat rezultatele tot de la colegi. „Mie nu-mi mergea site-ul, asa ca atunci când am primit primul telefon, am sarit in sus de bucurie. Este ceea ce mi-am dorit, sunt fericita si abia astept sa fiu studenta”, ne-a declarat. A optat pentru Facultatea de Drept, la Iasi, unde va avea examen de admitere pe 20 iulie. Nota de la Bac o ajuta enorm: conteaza 50 la suta. Are si planul B? „Nu. De mica mi-am dorit Drept. Vreau sa devin o judecator. Asa ca nu am un alt plan. Nu am nevoie. Intotdeauna am stiut ce vreau de la mine si de fiecare data mi-a reusit”, a mai punctat, sigura pe ea, absolventa cu Bac de 10 (zece).

Tot marti a fost ziua in care candidatii nemultumiti de rezultate au putut depune si contestatii. Recorectarea lucrarilor va avea loc in alt judet. Notele finale vor fi afisate pe 10 iulie.

Alecsandri, colegiul cu promovare de 100%

Toti cei 247 de candidati care s-au inscris la bacalaureat la Colegiul National “Vasile Alecsandri” au fost declarati admisi, acest lucru situând colegiul pe primul loc in judetul Bacau in privinta ratei de promovare. Locul doi este ocupat de CN Gheorghe Vranceanu, cu un elev picat si unul neprezentat, procentul de promovare fiind de 99,52. Locul al treilea al podiumului este ocupat de CN Ferdinand I, care are un procent de promovare de 97,50%, sase dintre caandidati fiind declarati respinsi. Mai multe date se pot vedea in tabelul alatirat realizat de profesorul Lucian Serban, pe blogul deferlari.ro.

statistici


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Organizare de tot rasul! Topuri de hartie cheltuite pe hartzogaraie fara valoare, la care nu se uita nici naiba si nu sunt in stare sa printeze rezulttele astea in 10 exemplare ca sa nu mai fie buluceala aceea pe la geamuri / aviziere pentru a afla rezultatele! Rusine!

  2. Exista o serie de reguli referitoare la afisare. Afisarea se face dupa ce vin rezultatele de la centru cu semnaturile si stampilele corespunzatoare si se primeste unda verde, in nici un caz nu se printeaza de pe net.

LĂSAȚI UN MESAJ