Beneficiar al Cursurilor Internaţionale de dirijat organizate în Bacău de Robert Gutter, Charles Gambetta şi Ovidiu Bălan, Jackson Leung  (SUA), revine în această seară pe podiumul Ateneului, la pupitrul orchestrei băcăuane, cu un program în care regăsim Uvertura “Forţa destinului” de G. Verdi, España de Emmanuel Chabrier, Capriciu spaniol, op. 34 de N. Rimski Korsakov, Lament de Frank Bridge şi cu două secţiuni din

“Planetele” de Gustav Holst. Leung va acompania pe Cătălin şi Virgil Opriţoiu în paginile Dublului Concert pentru flaut şi orchestră în Sol Major, compus de Domenico Cimarosa.
 
Pentru vineri seara, 20 mai, Ovidiu Bălan a pregătit un program atractiv cu versiunile pentru violoncel şi orchestră a binecunoscutelor  lucrări Kol Nidrei de Max Bruch şi din opera Carmen de Bizet, în interpretarea lui George Bosnea – artistinstrumentist la Filarmonica Mihail Jora. Ceilalţi doi solişti sunt pianiştii italieni Alessandro Di Paola cu Concert in Re Major pentru pian si orchestră de J. Haydn şi Tiziano Rossetti cu Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră de P.I. Ceaikovski.

Săptămâna de concerte se încheie cu un Concert extraordinar de jazz, ce va avea lor sâmbătă, 21 mai. Protagonişti: Paolo Profeti European Collective: Alessandro Rossi, Sorin Romanescu, Florian Radu, Michael Acker şiEmancipation. 

PUBLICITATE

Emancipation este condus de toboşarul italian Alessandro Rossi, care, alături de Andrea Lombardini,  Massimiliano Milesi, Massimo Imperatore, vrea să creeze o simbioză între acustică şi electronică, ce se doreşte  o imagine a societăţii noastre, sub motto-ul “Live Your Life… Live Your Music… Emancipation yourself!”.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ