Poliţiştii băcăuani desfăşoară cercetări faţă de trei bărbaţi bănuiţi de lipsire de libertate în mod ilegal. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

La data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au fost sesizaţi de către un bărbat de 49 de ani, din comuna Glăvăneşti, despre faptul că ar fi găsit un minor cu dizabilităţi, pe drumul forestier, îmbrăcat sumar.

Poliţiştii s-au mobilizat imediat şi au început cercetările pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt.

Astfel, pe drumul forestier din comuna Glăvăneşti a fost identificat minorul în cauză care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Polițiștii au depistat şi identificat trei localnici, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, care ar fi luat minorul în cauză, în autoturismul unuia dintre ei, l-ar fi transportat pe drumul forestier din comună, l-ar fi dezbrăcat parţial de îmbrăcăminte şi ar fi plecat de la locul faptei.

În acest moment, cei trei bănuiţi sunt la sediul poliţiei pentru audieri, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Poliţiştii vă recomandă să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor!
Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului la fața locului constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic.

Se va efectua evaluarea inițială a situației acestui copil, vor fi consiliați si părinții atât psihologic, cât și juridic, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare.

Din declarațiile părinților, semnalmentele comportamentale și de sănătate ar indica faptul că minorul necesită o evaluare complexa pentru a se stabili dacă acesta se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate, la acest moment el neaflându-se în baza de date a DGASPC Bacău cu o astfel de calitate.


PUBLICITATE