14 aprilie 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareTrei adolescenți au abuzat sexual un minor și au publicat imaginile pe...

Trei adolescenți au abuzat sexual un minor și au publicat imaginile pe o rețea socială

O situație șocantă a fost adusă la lumină în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, unde trei minori, doi de 14 ani și unul de 13 ani, au fost implicați într-un act abominabil de agresiune sexuală împotriva unui alt minor, în vârstă de 10 ani. Incidentul, care a avut loc pe data de 9 noiembrie 2023, a fost adus la cunoștința opiniei publice de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

Autoritățile au intervenit rapid în acest caz, punând în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în localitatea Crevedia. Cu sprijinul Poliției Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, au fost identificate și ridicate trei telefoane mobile și o unitate de stocare a datelor.

Potrivit IPJ Dâmbovița, cei doi tineri de 14 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, un judecător de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a unuia dintre aceștia, în timp ce celălalt a fost plasat în arest la domiciliu.

Cercetările au arătat că cei trei minori au lipsit de libertate în mod ilegal un copil de 10 ani și, profitând de starea sa de vulnerabilitate, cauzată de vârsta fragedă, l-au agresat sexual. Într-o demonstrație de cruzime, aceștia au filmat scenele șocante cu un telefon mobil și au distribuit materialul pornografic implicând minori pe o rețea de socializare.

Un aspect îngrijorător al acestei tragedii este faptul că, conform legii, minorul în vârstă de 13 ani nu răspunde penal pentru acțiunile sale. În ciuda acestui fapt, agresiunea săvârșită și impactul asupra victimei rămân semnificative, necesitând intervenția și sprijinul atât al autorităților judiciare, cât și al profesioniștilor din domeniul psihologiei.

Pe parcursul anchetei penale, victima minoră a beneficiat de asistența unui psiholog din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, recunoașterea importanței sprijinului psihologic în astfel de situații delicate.

Această revoltătoare poveste evidențiază din nou necesitatea unei abordări atente și preventive în educația tinerilor cu privire la comportamentele online, precum și importanța monitorizării și intervenției adecvate din partea părinților și a autorităților în astfel de cazuri. Este esențial ca societatea să-și concentreze eforturile în protejarea copiilor și în prevenirea unor astfel de acte barbare care aduc atingere drepturilor și integrității celor mai vulnerabili membri ai comunității.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri