Trece mapamondul pe rudotel?

0

Democratia americana a obosit. Uneori are accente mioritice. Cancanul a devenit arma electorala veritabila, serviciile secrete nu-si mai pot tine soapta în frâu, adoratia fata de Kremlin aduce voturi, doctrinele politice au ajuns Cenusareasa campaniei prezidentiale. Pigmentul specific american, doar un atac armat intr-o sectie de votare…

Fiecare dintre cei doi candidati ar fi avut nevoie de prisnite. Lui Donald Trump i-ar fi trebuit puse prisnite pe temperament si caracter. Poate ca astfel ar fi evitat gafele care l-au aruncat in grobianism.

A spus ca Hillary C. „este diavolul in persoana”, a atacat-o pe aceasta ca un huligan: „Daca Hillary Clinton nu a putut sa-si satisfaca sotul, ce o face sa creada ca poate sa satisfaca America”. Doamnei Clinton, prisnitele ar fi trebuit sa-i caute mai ales zona concentrarii atentiei. Poate ca doar asa nu l-ar mai fi confundat pe Trump, in dezbateri, cu sotul sau („Sper ca veti compara ce propun eu cu ceea ce spune sotul – rivalul meu”), si nu ar fi gafat, ca in bancurile cu blonde, spunându-i acestuia: „Donald, este bine sa fiu cu tine”. Niciunul dintre competitori nu m-a convins.

PUBLICITATE

Americanii cauta, ca aventurieri innascuti, ca profesionisti ai riscului, o noua provocare. Ei n-au nici un fel de respect fata de algoritmul prafuit. Poate ca aici sta cheia succesului american.
Victoria lui Trump ma asediaza cu multe intrebari…

Ce s-ar fi intâmplat daca F.B.I. si New-K.G.B., institutii purtatoare de hormoni electorali, ca orice serviciu secret care se respecta, nu atingeau tambalul postei electronice hillaryene? Cum va fi prima intâlnire a fratilor de cruce Donald si Vladimir? Ne va obliga Trump sa platim, ca la pompierii români, o taxa de securitate?

Va intra diplomatia mondiala intr-o noua faza, a supradozei de rudotel? Nu va deveni butonul nuclear american o jucarie in mâinile precipitatului Donald? Cât de mult vor fi zdruncinate structurile N.A.T.O.? Agitatia donaldista nu va molipsi si pietele de capital?…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ