Forul condus de Cristi Sava a incheiat un parteneriat de colaborare cu Federatia Regionala de Fotbal a Westfalliei

Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau face treaba. Treaba nemteasca. Saptamâna trecuta, presedintele AJF Bacau, Cristi Sava a fost invitat in Germania, la Kamen, de conducerea Federatiei Regionale de Fotbal a Westfalliei (FLVW) pentru incheierea unui acord de colaborare.

“Incheierea acestui parteneriat este rodul unei corespondente purtate de-a lungul a mai multe luni de zile. Partea germana a manifestat o deschidere extraordinara fata de noi, asigurându-ne tot sprijinul pentru realizarea proiectelor pe care ni le-am propus”, a declarat Cristi Sava, care, impreuna cu managerul echipei de fotbal feminin Magura 2012 Bacau, Catalin Cojocaru, s-a intretinut la Kamen cu Hermann Korfmacher, presedintele FLVW (si fost vice-presedinte al Federatiei Germane de Fotbal), Manfred Schnieders, vice-presedinte FLVW, dar si vice-presedinte al DFB, directorul Carsten Jaksch-Nink si reprezentantii Academiei Europene de Sport, Fabienne Caiazza si Kim Weidig.

PUBLICITATE

In urma acestui parteneriat, incepând cu 2016, se vor efectua in Germania tabere si turnee pentru copiii din judet nascuti intre 2005 si 2008. Totodata, se vor realiza schimburi de experienta româno-germane la nivelul antrenorilor cu licenta A, B si C din Bacau, iar cei mai buni doi arbitri bacauani vor fi invitati in Germania pentru a conduce meciuri din campionatele din Westfallia.

“Conducerea FLVW m-a asigurat ca la intâlnirea din decembrie cu membrii afiliati, tot echipamentul sportiv scos din uz va fi pus la pastrare pentru a putea fi trimis in zonele defavorizate ale judetului Bacau. De asemenea, in parteneriat cu Academia Europeana de Sport, AJF Bacau va accesa fonduri europene pe resurse umane. O alta mare reusita ar fi implementarea proiectului DFB-Mobile in Bacau.

In acest sens, directorul DFB, Willy Inch va avea in decembrie la Londra o discutie pentru organizarea, pe banii Uefa, a unui proiect pilot la noi in judet, incepând cu 2016”, a declarat presedintele AJF Bacau, Cristi Sava. In fine, pentru ca treaba sa mearga unsa, in mai 2016, una dintre selectionatele U17 si U19 a Germaniei la fotbal feminin va veni in Bacau pentru un amical cu reprezentativa similara a României. Cu acest prilej, delegatia germana va putea admira “vestigiile” stadionului “Municipal”, iar autoritatile locale se vor apuca, in sfârsit, cu adevarat de treaba. Ca treaba româneasca, tot au facut.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ