În perioada 27 ianuarie -02 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat, pe tronsonul Bacău – Onești – Tg. Ocna – Comănești, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au aplicat 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38 240 de lei.

Dintre acestea 22 de sancțiuni au fost aplicate transportatorilor de persoane.

PUBLICITATE

De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere și s-au fost retras 13 certificate de înmatriculare .

Astfel, a fost identificată, o persoană de sex feminin, care conducea un autoturism destinat transportului de persoane in regim de taximetrie pe DN 11, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentruiI s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificări a rezultat că cea în cauză deține atestat profesional valabil pentru transportul rutier de persoane in regim de taximetrie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta băuturilor alcoolice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ