Girueta Tur si Grup Atyc au participat la licitatii, apoi nu au efectuat nicio cursa

Doua firme care efectuau servicii de transport persoane in judetul Bacau vor ramâne fara licente de traseu. E vorba despre Grup Atyc SRL Târgoviste si Girueta Tur SRL Târgoviste, pentru care alesii au votat in unanimitate retragerea licentelor.

Claudiu Nastasa, vicepresedinte al CJ Bacau, a explicat ca cele doua hotarâri nu se afla intâmplator pe ordinea de zi si ca au fost precedate de nenumarate discutii. “Sunt doua firme care nu-si fac treaba! Noi am mai avut probleme cu acesti operatori, am sperat sa nu mai avem, dar, din pacate, au revenit la vechile obiceiuri”, a declarat Claudiu Nastasa.

PUBLICITATE

In anii trecuti, CJ Bacau a primit zeci de reclamatii din partea cetatenilor si a primarilor, care era asaltati, la rândul lor, cu sesizari de catre navetisti. Locuitorii acuzau ca soferii firmei Grup Atyc vorbesc foarte urât, sunt violenti si nu respecta orarul de mers, având intârzieri foarte mari. O alta nemultumire viza capacitatea mijloacelor de transport: in loc de autobuze, asa cum prevedea caietul de sarcini, erau trimise pe traseu microbuze, oamenii fiind “inghesuiti ca sardelele”.

Exasperati, locuitorii comunei N. Balcescu au iesit in strada si au protestat impotriva Grup Atyc. In ianuarie 2014, firma a renuntat la traseul Bacau-N. Balcescu, dar a câstigat licitatia pe traseul 121 Bacau-Darmanesti. CJ Bacau are putine pârghii pentru a interveni, licitatiile fiind organizate la nivel national.

Asa se face ca, din 128 de trasee, câte sunt in judet, 27 erau atribuite societatii Grup Atyc. Ce a facut CJ Bacau? A facut verificari in teren, impreuna cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul Rutier, Inspectoratul de Politie si Registrul Auto, si a atentionat societatea “ori de câte ori a fost cazul”.

Angajatii Compartimentului de Transport al CJ au constatat ca in ianuarie si februarie 2015, Grup Atyc nu a efectuat nici o cursa pe anumite trasee desi avea obligatia sa o faca. In aceeasi situatie se afla Girueta Tur, desi s-au purtat discutii cu reprezentantii firmei.

Retragerea licentei se va face de catre ARR – Agentia Bacau, la solicitarea CJ Bacau. Traseele pentru care vor pierde licenta sunt cele pe care nu au efectuat nicio cursa: Girueta Tur pe Bacau-Sanduleni-Comanesti, iar Grup Atyc pe traseele Bacau-Scorteni-Comanesti, Bacau-Tg. Ocna-Sl. Moldova, Bacau-Comanesti-Palanca, Bacau-Onesti-Darmanesti si Bacau-Moinesti-Darmanesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pe traseele Bacau-Roșiori-Valea Mare și Bacau-Roșiori-Poieni aceeași firma are niste microbuze ruginite,ușile nu se închid iar șoferii nu respectă programul.Exemplu:la pranz,adesea,vine un singur microbuz de 15 locuri( deși sunt două curse),înghesuind un număr dublu de persoane.Controlul rutier le-a reținut documentele,o singură dată,dar în urma unui telefon influient li s-au restituit documentele iar amenda de 8000 lei s-a anulat.

LĂSAȚI UN MESAJ