Consilierii bacauani au aprobat, in sedinta de vineri, regulamentul de acordare a facilitatilor la transportul urban pentru elevii din invatamântul obligatoriu si liceal acreditat.

Prin urmare, elevii din municipiul Bacau vor beneficia, in anul scolar 2013 – 2014, de subventionarea abonamentelor eliberate de societatea Transport Public SA. Abonamentul va fi valabil pe un traseu si va avea o valoare de 40 de lei, din care Primaria Bacau va acoperi 50 la suta.

“Posibilitatea ca Primaria Bacau sa subvetioneze abonamentele exista, prin urmare, incepând din 15 septembrie, primaria va subventiona, pentru orice elev care doreste abonament in municipiul Bacau, 50 la suta din pret, a declarat primarul Romeo Stavarache.

Dupa negocierile pe care le-am avut cu societatea Transport Public SA, abonamentul, care este unul special, va costa maximum 40 de lei.” Abonamentele vor fi eliberate de catre unitatile de invatamânt. In ultima negociere, partile au convenit ca elevii vor plati 50 de lei pentru un abonament valabil trei luni.

Pretul real al unui abonament este de 58 de lei/luna, diferenta de 18 lei/luna urmând sa fie suportata de societatea Transport Public SA.

Alte articole