21 mai 2024
ActualitateTransformarea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” într-o bijuterie culturală: Investiția semnată de președintele...

Transformarea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” într-o bijuterie culturală: Investiția semnată de președintele CJ Valentin Ivancea

 

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a semnat recent un contract crucial pentru modernizarea și transformarea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” într-o Bibliotecă Județeană. Declarația sa confirmă începerea unui proiect ambițios care va aduce beneficii semnificative comunității locale.

În conformitate cu declarația președintelui Ivancea, în primele săptămâni ale anului 2024, antreprenorul desemnat va începe lucrările pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii. Acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare urbană, având ca scop creșterea atractivității culturale și educative a municipiului Bacău.Durata contractului este estimată la 17 luni, iar finanțarea provine din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 5 – valul Renovării. Cu o valoare totală de aproximativ 3,2 milioane de euro, aceste fonduri vor susține intervenții sustenabile și inovatoare în ceea ce privește clădirea istorică.

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 7000 de metri pătrați, va deveni punctul central al vieții culturale și educative din Bacău la finalizarea proiectului. Transformarea sa într-o Bibliotecă Județeană va oferi comunității acces la cunoștințe, cultură și evenimente diverse.

Această inițiativă nu doar revitalizează o clădire istorică, dar contribuie și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Bacău. Biblioteca Județeană, în calitate de hub cultural, va atrage nu doar iubitorii de lectură, ci și pe cei interesați de evenimente culturale variate.

Președintele CJ Valentin Ivancea a subliniat importanța acestui proiect nu doar ca o intervenție în infrastructura locală, ci și ca un demers pentru revitalizarea identității culturale a comunității. Transformarea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” într-un spațiu cultural modern și accesibil reprezintă un pas semnificativ către crearea unui mediu vibrant și atrăgător pentru toți locuitorii Bacăului.

În concluzie, semnarea acestui contract marchează începutul unei perioade de transformare și progres pentru municipiul Bacău, iar comunitatea locală așteaptă cu nerăbdare să vadă materializarea acestui proiect ambițios care va influența în mod pozitiv viața culturală și educațională a orașului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri