11 Decembrie 2018. O zi cu totul specială. Să ne gândim și să reflectăm la ceea ce vrem să facem cu viața noastră. Să ne delectăm cu binefacerile pe care ni le oferă viața… Dar nu, noi facem mofturi la cea mai neînsemnată propunere, spunem „nu” înainte ca măcar să gândim, facem predicții pesimiste încontinuu, bombănim la cel mai mic obstacol și suferim de o incorigibilă nevoie de a-i critica pe ceilalți…


PUBLICITATE

Această abordare negativă poate fi ocazională și poate afecta pe oricare dintre noi, căci ea poate crește în paralel cu nivelul de stres. Prin urmare, când apare o problemă, un asemenea comportament se caracterizează în egală măsură prin tendința de a căuta mai degrabă vinovați decât soluții. Plătim scump pentru faptul că procedăm astfel. Este vorba de pierderea bucuriei, încrederii, intimității, respectului și dragostei față de semenii noștri… Toate aceste lucruri minunate sunt înlocuite de o carapace închisă etanș. În general, acest mod de gândire este cauzat de faptul că ați fost mereu forțat să vă ignorați propriile dumneavoastră nevoi. Ca să nu ajungem într-o astfel de situație este important să ne regăsim echilibrul interior. Să ne regăsim pe noi înșine. Limpezirea convingerilor poate fi un prim pas. Dacă totul în ființa noastră este limpede, energia se deplasează într-o singură direcție. Dacă există confuzie, energia se mișcă în mai multe direcții și fără o forță deplină. Sentimentele generate sunt definitorii. Ceea ce faceți chiar acum reprezintă energia pe care o emiteți în exterior și care atrage ceea ce veți primi mai târziu. Este un concept prea important pentru a-l neglija.

Când îți schimbi cu adevărat felul în care te gândești la viață în ansamblul ei, lumea începe să arate diferit. În mod cu totul firesc, vei interioriza înțelepciunea armoniei care se găsește în sufletul tău. Răbdarea și delicatețea vor avea întotdeauna un cuvânt de spus – dovadă supremă a înțelepciunii și călăuză către ea. Din această perspectivă, înțelepciunea sugerează că viața reprezintă un câmp generos de bunătate și compasiune. Ajutându-i pe oameni, ne schimbăm modul de a vedea lumea, deoarece bunătatea și compasiunea influențează benefic fiziologia și imunitatea noastră.

Stai o clipă și încearcă să vezi lucrurile astfel! Ceea ce pare să fie imperfect este desăvârșit, iar ceea ce pare să fie gol și fals este de fapt susținut de un adevăr spiritual profund. De-a lungul anilor, am văzut atâtea schimbări uimitoare produse prin această metodă a liniștii spirituale, creative, încât pentru mine nu reprezintă un miracol, ci adevărul despre viață.

În această perioadă de liniște sufletească, pe când atmosfera spirituală devine tot mai profundă, fiecare dintre noi simțim prezentă iubirea. Iubirea pură. Nu te jena! Este minunat, nu-i așa? Așa procedează VIAȚA de cele mai multe ori. Nu aveți nevoie decât de ceea ce vă doriți cu adevărat. Și nu treceți cu vederea faptul că puteți face minuni cu propriile mâini și minți dacă sunteți dispus să vă impuneți o disciplină corespunzătoare. Iar forța sa există undeva înlăuntrul ființei, așteptând să fie scoasă la lumină. Mai demult, această capacitate remarcabilă, cunoscută sub numele de puterea voinței, se bucura de mult respect în viețile noastre. Acum se întâmplă la fel. Este ca un deja-vu. Nu vorbi niciodată fără să-ți asculți, să-ți evaluezi și să-ți analizezi remarcile. Ascultă cu urechile și cu mintea toate lucrurile pe care le rostești. La fel de important este să fii absolut sincer și să-ți acorzi în fiecare zi calificative ție dar și fiecărei persoane cu care interacționezi, în funcție de acțiunile întreprinse.

„Cu multă vreme în urmă, m-am hotărât să acord cele mai pozitive conotații cuvintelor și acțiunilor oricărei persoane și oricărei situații”, povestește Adela. „Firește, nu refuzam să privesc realitatea, dar am încercat întotdeauna ca, mai întâi să evidențiez ceea ce e mai bun, deoarece cred că un asemenea mod de gândire mă ajută să obțin rezultate pozitive și să iubesc întotdeauna viața.” Procedând în acest fel, Adela a reușit să-și sporească interesul față de muncă, dragostea față de oameni, iubirea față de Dumnezeu și dragostea necontenită de viață. A reușit să scape de îngrijorare! Câtă înțelepciune! Un exemplu frumos pentru cine vrea să audă. Nu uitați, îngrijorarea și entuziasmul nu-și pot găsi sălaș în același suflet, în același temperament. Sunt incompatibile. Într-adevăr, deschiderea spirituală alungă îngrijorarea. Când un om pune entuziasm și inimă bună de mamă în tot ceea ce face, viața îi va fi însuflețită de posibilități noi și fascinație. Cum ar putea să dea greș? Niciodată! Dimpotrivă, lucruri uimitoare se vor întâmpla. Personalitatea dumneavoastră este acel aspect care vă determină eficiența în viață. Nu lăsați furia, ura, ranchiuna să vă domine. Fiți buni la suflet!

„Mă simt mai bine ca niciodată! Aveai dreptate! Funcționează! Aceasta poate fi o lecție pentru noi toți. Acest tip de gândire este esențial, un factor important în orice activitate, o sincronizare perfectă”, cum spune Claudiu. Și tot el accentuează: „Aceasta este arta de a face lucrul potrivit, la momentul potrivit, în felul potrivit. Indiferent cât de bine este îndeplinită o sarcină, există loc de mai bine. Imaginația, entuziasmul, sincronizarea dar mai ales inima bună pot face din orice lucru bun unul și mai bun.” Așa îți recâștigi pentru totdeauna: bucuria, încrederea, respectul, dragostea pentru muncă și dragostea față de oameni. Altfel spus:
Trăiește clipa, căci Dumnezeu te alintă și te îndrumă mereu!

Carmen Barcan, terapeut

Alte articole