“Avem de investit în infrastructura agricolă, altfel rămân riscurile pentru producţiile anilor viitori.

Ultimele veri ne-au arătat că nu este o minciună povestea cu încălzirea. Sigur, agricultorii toţi se plâng de subvenţiile mici. Şi eu, în calitate de agricultor, am 290 de hectare de exploatat, aş vrea să fie mai mari. Dincolo de subvenţii problema este, însă, să avem apă pentru udarea culturilor.

Pentru aceasta avem două mari lucrări care trebuie reluate: Canalul Dunăre-Bucureşti, care în afară de transport poate asigura irigarea a peste 100.000 de hectare, şi Canalul Siret – Bărăgan, care ar salva de la riscul de secetă mai bine de 500.000 de hectare de teren agricol de cea mai bună calitate”, a menţionat Băsescu.

PUBLICITATE

Potrivit acestuia, “primul proiect pentru a fi terminat costă încă 1,1 miliarde de euro, excavaţia fiind realizată în proporţie de 80 la sută, iar portul din Bucureşti având deja făcute o serie de lucrări terminate, iar echipamentele pentru ecluză sunt acolo”.

Traian Băsescu a mai indicat faptul că “pentru a fi finalizat Canalul Siret -Bărăgan, început în anul 1984, mai necesită 3,2 miliarde de euro”.

“Putem reîncepe lucrările încă în acest exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, utilizând bani de mediu, şi să le finalizăm în cel de după 2020”, a susţinut liderul PMP.

În context, Traian Băsescu a atenţionat asupra faptului că “aceste investiţii strategice” trebuie făcute cât de curând, pentru că peste 5- 6 ani se constata că seceta doboară recoltele.

“Trebuie să începe de pe acum să prevenim ceea ce a început deja: deşetificarea sudului Olteniei. Din păcate, despre aceste lucruri grave oamenii politici nu vorbesc. Ori politicienii au obligaţia să explice priorităţile reale. Avem de ce să ne mobilizăm. Dacă nu facem acum, vom fi vinovaţi, responsabili morali pentru eşecurile viitoare. Trebuie să finalizăm această investiţie, dacă privim la evoluţia climei “, a mai spus liderul PMP. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Cat a fost ministru si apoi presedinte nu a stiut despre aceste variante? Cand a devenit agricultor a inceput sa stie si sa- l doara de popor.
    Cati din agricultorii traditionali care muncesc de 25 de ani cel putin au in proprietate asa peste noapte 290 ha teren super si compactat.
    Fratii Grimm ar fi invidiosi pe politicienii nostri care in campanie ne spun multe basme.
    E bine sa te regrete lumea pentru ca te retragi prea devreme decat sa se intrebe (si sa-ti ceara) de ce nu te duci la pensie, domnule Basescu !

LĂSAȚI UN MESAJ