25 mai 2024
ActualitateTragedie pe șantierul Autostrăzii Moldova: O explozie a ucis patru muncitori

Tragedie pe șantierul Autostrăzii Moldova: O explozie a ucis patru muncitori

În cursul nopții trecute, autoritățile din Vrancea au fost alertate de o explozie urmată de un incendiu violent pe șantierul Autostrăzii Moldova, determinând activarea Planului Roșu de Intervenție. Potrivit informațiilor furnizate până în acest moment, o magistrală de gaz a luat foc, rezultând într-o tragedie în care patru muncitori și-au pierdut viața, iar alți cinci au suferit răni grave.

Cinci dintre răniți au fost transportați cu diferite mijloace la Centrul de Primire Urgențe Adjud, prezentând arsuri extinse pe suprafața corpului. În plus, forțele de intervenție au găsit patru persoane carbonizate la fața locului, acestea fiind declarate decedate.

Operațiunea de salvare și stingere a incendiului a implicat resurse impresionante. Echipajele de intervenție au inclus 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, o autospecială de transport pentru victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 2 autospeciale de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Mărășești. De asemenea, două elicoptere SMURD din București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime către Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București și Spitalul Clinic de Urgență București, de pe Aeroportul Bacău.Pentru a asigura siguranța publică, s-a stabilit un perimetru de securitate cu un diametru de aproximativ 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipajele de intervenție au depus eforturi susținute pentru a localiza și stinge incendiul.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri