Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 30 august 2015, ora 13.00, o avertizare de cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru luni, 31 august și marți, 1 septembrie 2015, valabil pentru județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui.

Astfel, în condițiile în care acestă avertizare este emisă pentru următoarele 2 zile, CNADNR-SA în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanței de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, avertizează că este posibilă interzicerea temporară a circulației vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 31.08 – 01.09.2015 în intervalul orar 11:00 – 20:00, cu excepția:

Ø transporturilor de persoane;

PUBLICITATE

Ø transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animala și vegetală;

Ø vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

Ø transporturi funerare;

Ø transporturi poștale;

Ø transporturi de echipamente de prim ajutor;

Ø transporturi pentru distribuire de carburanți;

Ø transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

Ø transporturi pentru tractări vehicule avariate;

Ø transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

Ø transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării

Ø transporturi apă îmbuteliată

Ø transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de
la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la
numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro .


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ