Zilele trecute, nervii soferilor bacauani au dat din nou in clocot. Pentru a infinita oara, centrul orasului a fost blocat din nou cu o manifestare stradala. In conditiile in care si strada I.L.Caragiale a fost blocata cu asfaltari, iar strada Milcov e in santier si nu prea atrage conducatorii auto dornici sa isi rablageasca de tot masinile, traficul in oras a fost infernal.

Unde mai pui ca in zona centrala sunt si multe stradute cu sens unic, pe care sunt o gramada de unitati scolare unde parintii dau navala la prânz sa isi ia copiii cu masinile. Un taximetrist se plângea amarnic ca pierde clientii de prin anumite zone ale orasului, fiindca ar ajunge greu din cauza meandrelor rutiere. Pe strada Erou Ciprian Pintea/Cornisa, la orele de vârf, se face coada de la McDonald’s pâna pe strada Stadionului. La semafoarele din marile intersectii se sta minute in sir, de prinzi si de doua-trei ori lumina rosie. Pâna si pe strada Garii s-a circulat bara la bara.

Arhitectii si edilii ne explica de multa vreme ca Bacaul a fost croit de la bun inceput cam defectuos, iar cei ce au continuat sa il dezvolte in ultimele decenii au mers pe aceeasi linie. Evident, nici unul dintre strabunii din secolul XIX nu a anticipat ca in secolul XXI vor circula prin Bacau si masini, in dauna trasurilor. In plus, nimeni de pe vremea lui Ceausescu nu banuia ca strazile vor deveni neincapatoare pentru toate masinile, sau ca se va circula in toate duminicile, nu doar in cele cu sot sau fara sot.

PUBLICITATE

Arhitectii au si solutii, care fac referire la unele pasaje ce ajuta fluidizarea traficului, la dezvoltarea pe axa est-vest sau la “intoarcerea” orasului cu fata inspre lacurile de lânga Bacau. Insa ultima oara când arhitectii au prezentat planurile lor autoritatilor locale, toata lumea i-a aplaudat, le-a ridicat ode, iar apoi fiecare si-a vazut de interese, in continuare.

Prin urmare, Bacaul va ramâne nefiresc de aglomerat, intins ca un fir de ata, de la nord la sud, iar primaria va continua sa inchida centrul pentru te-miri-ce evenimente, in ciuda nervilor soferilor. Poate doar centura va mai rezolva ceva, dar acolo e vorba deja despre alt gen de trafic.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Daca si in panarama aia, in râsul ala de oras, trebuie sa-ti iei copchilul de la scoala cu masina, atunci prin Londra, Paris etc ce sa mai faca astia? Decat parcari cu taxa in fata blocului, mai degraba chelu’ asta facea Zona cu trafic controlat (pe bani adica) prin centru si pe strazile adiacente institutiilor de invatamant. Daca tot le place sa fie coconi, macar sa fie coconi pana la capat parintii cu odraslele ce nu mai stiu sa mearga de la 7 ani. Privit din afara, razi de te prapadesti de figurile si ba..nile “ajunșilor” de prin anii ’90-’00.

LĂSAȚI UN MESAJ