N-as vrea sa mi se reproseze ca exagerez, dar parca poporul asta al nostru e tot mai batut de soarta. Nu stiu, dar in cei 25 de ani de când suntem liberi, parca numai rele ni s-au intâmplat. La inceput, ne-au furat cu acte in regula (ei zic ca au privatizat economia) cam tot ce era in picioare, furt care se petrece si azi, tot legal.

Ne-au luat pâna si ce-i la subsol, ca si asa nu folosea nimanui, gândeau unii. Apoi, când am ridicat nasucul sa le spunem ca vrem si noi in Europa fara viza si alte umilinte (de parca am fi fost in luna, si nu pe batrânul continent, de milenii, nu de azi, de ieri) ne-au acceptat, insa doar când or vrut ei (si numai dupa ce s-au asigurat ca suntem o vaca numai buna de muls).

Dupa aia, când ne-am dus sa le facem curat babelor in pampersi sau sa le aratam cum este sa muncesti cu drag pamântul, au sarit de fund in sus, ca de ce sa aiba românasii nostri salarii ca ale lor sau masini mai faine decât ei sau mai stiu ce alte invidii. Ma doare pentru ca, peste tot in lume, suntem batjocoriti de mai toata lumea, umiliti, desconsiderati, plasati in esalonul secund al umanitatii sau chiar mai in spate.

PUBLICITATE

Doar când e vorba sa ne mai jefuiasca din putinele comori ce au mai ramas, doar atunci ne mai baga in seama. In rest, bomba atomica, de parca am fi ciumati. Acum vaz ca autoritatile din alte state incep sa ne mai si „fure” copii de la sânul mamelor, pe motiv ca i-ar neglija sau ar asista la mici dispute dintre parinti. Sa nu credeti c-o fac tocmai ca sa-i fie micutului mai bine, ci din interesul mârsav, criminal, barbar de a-l da spre adoptie.

As numi asta trafic de persoane, nicidecum ce cred ei ca fac. Caci, pâna sa razbata biata mama prin hatisul legislativ, birocratic din Vest sau de la noi, puiul de om a si ajuns in casele occidentalilor infertili. Cred ca si italianul, neamtul, francezul ori englezul mai ridica tonul la consoarta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le iei mintenas copilasul din patut si sa-l plasezi la un parinte surogat.

Or, cred ca aici ii cam batem la legislatie, pentru ca la noi tocmai asta se urmareste, evitarea separarii copilului de parinti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ