21 mai 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareTraficanții de droguri, noi metode de extorcare: Vânzarea pe datorie cu dobândă

Traficanții de droguri, noi metode de extorcare: Vânzarea pe datorie cu dobândă

O nouă modă se înregistrează printre traficanții de dorguri: aceștia vând pe datorie adolescenților și, apoi, îi obliga sa plătească zilnic dobândă până la achitarea întregului debit. Pentru a-i determina pe minori să plătească, aceștia sunt amenințați că familia lor va avea de suferit. 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au reținut 4 indivizi, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea ilegală de operațiuni cu substanțe psihoactive și șantaj.

În luna ianuarie 2023, doi dintre inculpați și un suspect au creat un grup infracțional organizat, atrăgând alți patru suspecți, cu scopul săvârșirii infracțiunilor menționate. Membrii grupului acționau în două direcții: procurare și transport, cu vânzare în subsidiar, și distribuție, în special în zona unităților de învățământ.

Probele administrate relevă că aceștia comercializau droguri de risc și mare risc în cluburi din Petroșani și la evenimente private, inclusiv în rândul minorilor, folosindu-i pentru vânzare în schimbul consumului propriu.

Unul dintre inculpați a adoptat o tactică neobișnuită, vânzând o minoră pe datorie și solicitând zilnic sume de bani cu titlul de dobândă. Amenințările cu repercusiuni asupra acesteia și a familiei sale au fost folosite pentru a-i determina plata.

În urma a 10 percheziții domiciliare efectuate în județul Hunedoara, au fost identificate și ridicate droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (cristal), telefoane mobile, grindere și cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii au propus arestarea preventivă a inculpaților reținuți pentru 30 de zile, iar acțiunea a fost realizată în colaborare cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, având sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri