Bacaul traieste, zilele acestea, atmosfera de sarbatoare artistica prilejuita de Festivalul Theaterstock. Lumea se bucura, admira, se simte bine. Starea insa nu este generala, mai ales daca esti la volanul unei masini si tranzitezi orasul, in special la orele caniculare.

Din cauza amplasarii scenelor si a zonelor in care au loc spectacole, intreg centrul orasului este inchis circulatiei auto, mai exact de la Casa de Asigurari de Sanatate pâna la statuia lui Stefan cel Mare, inclusiv pe portiunea din fata Hotelului Decebal, pâna la Casa Modei.

Prin urmare, traficul se desfasoara doar prin hatisul sensurilor unice din zona Vasile Alecsandri – Ionita Sandu Sturdza, pe strada Trandafirilor, pe Nicolae Titulescu, se poate merge inclusiv pe Bulevardul Unirii inspre Mihail Kogalniceanu si George Bacovia, pe Mihai Viteazul, insa nimic nu atinge Calea Marasesti (portiunea ultracentrala) si strada Nicolae Balcescu.

Ieri, in jurul orei 12, pe strazile Vasile Alecsandri si Razboieni se circula bara la bara, cu viteza melcului. Masinile par acum si mai multe, dat fiind ca au revenit in vacante si cei plecati prin strainatate. Soferi si pasageri asudati, toropiti de caldura, cu bratele atârnând pe geamurile larg deschise, injura printre dinti si parcurg metru cu metru strazile supraaglomerate. Intersectiile Razboieni / Alecsandri, Razboieni / IS Sturdza sau Trandafirilor / Oituz au devenit cele mai aglomerate puncte din traficul bacauan.

La doi pasi de acest haos general, centrul Bacaului este linistit, asa cum rar poate fi vazut in miezul unei zile, tulburat doar din când in când de un tractoras care trece si uda carosabilul pe care nu circula nimeni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Cum? Nu mai dati vina pe sosirea stranierilor pt traficul infernal?Poate ar trebui sa gasim si alte solutii de deplasare sau au nevoie si ziaristii de subiecte ,nu?

  2. Centrul ar trebui să fie permanent închis și transformat în pietonal, așa cum au toate orașele civilizate. Sau nu mai au pe unde da cocalarii ture cu mașinile?!

  3. l-a palit pe stavarake pasiunea pentru cultura! nu ca ma deranjeaza festivalul in sine, se putea face si in alta parte. mi-a tocat ficatii traficul asta!de ajuns ca se circula ca dracu si cu centrul deschis daramite acum…

  4. Argus, daca inchizi centrul, inchizi practic una dintre cele doua strazi ale Bacaului, dar tu, un copil pieton care te duci la toate intalnirile pentru biciclisti, n-ai de unde sa stii… Si probabil nici ca biciclist nu excelezi. Esti genul ala de bivol care se plimba pe trotuar sau prin parc, gata sa lovesti copiii, pentru ca ti-e frica pe strada. Nu cred ca ai tu dreptul sa vorbesti

LĂSAȚI UN MESAJ