Este lecția pe care a ținut-o cunoscutul luptător de K1 Ionuț Iftimoaie la o oră de diriginție susținută ieri la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Sportivul a fost invitat în fața elevilor de către prof. Angela Sterpu pentru a le vorbi despre cum poți să reușești în viață.

„La orele de diriginție obișnuiesc să aduc invitați speciali, iar astăzi l-am adus pe Ionuț Iftimoaie să ne vorbească despre perseverență, profesionalism, sportivitate și despre alte lucruri, pentru că el este un model de reușită”, a declarat prof. Angela Sterpu.

Întâlnirea programată în amfiteatrul colegiului la care au participat elevi de clasa a IX-a și a XI-a a debutat cu aplauze furtunoase la apariția camionului K1. Iftimoaie a povestit pentru început câte ceva despre el după care le-a prezentat tinerilor un film de la ultimul său meci, în care a fost victorios.

Apoi le-a povestit elevilor că viața nu este compusă numai din reușite și că și eșecurile au rostul lor. Ionuț Iftimoaie, în stilul său spumos, presărat cu poante, a reușit să capteze toată atenția și să le transmită tinerilor că trebuie să-și urmeze visele și că pentru a ajunge acolo unde și-au propus trebuie să muncească, că totul are un preț pe care fiecare dintre noi trebuie să-l plătim.

„Este important să transmitem mai departe tot ceea ce sportul, mie de exemplu mi-a oferit, ideea de a reuși în viață, de a crede în ceea ce sunt de fapt idealurile tale și să găsești metoda cea mai potrivită astfel încât visul tău să devină realitate. Să găsești metoda potrivită ca în fiecare zi tu să pui o cărămidă la ceea ce trebuie să fie viitorul tău. Și iată că se poate. Dacă am putut eu, poate oricine”, a explicat Ionuț Iftimoaie.

La final au avut loc discuții libere, în care elevii au pus întrebări iar Ionuț Iftimoaie a încercat să le satisfacă curiozitățile. Tinerii au fost interesați de anumite aspecte din viața campionului, de…tatuaje și de cum a fost experiența în Madagascar în reality show-ul „Ultimul trib”.