„Suntem bucuroși de rezultatele obținute de elevii noștri la această sesiune de bacalaureat. Avem cel mai mare număr de candidați admiși la nivelul județului, ca liceu teoretic. Opinia publică ar trebui însă să cunoască și numărul de candidați înscriși la Bacalaureat, și numărul de absolvenți de clasa a XII-a care participă efectiv în examen, față de cei care erau înscriși în clasa a XII-a la început de an școlar, dar și numărul elevilor care sunt absolvenți înscriși, dar nu se prezintă la una sau mai multe probe de examen.”
Prof. Călin Boambă, directorul Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău

Reamintim că, așa cum scriam și în edițiile anterioare ale ziarului Deșteptarea, primele rezultate ale Bacalaureatului din acest an s-au afișat luni, pe 8 iulie.

Procentul de promovare pe județ, înainte de contestații, este de 75,96%, ce situează Bacăul pe locul III pe țară, după Cluj și Iași. Pe județ, s-au înregistat și 4 medii de 10 (zece), din cele 177 de la nivel național.

În total, în județul Bacău au fost înscriși 3.830 de candidați, din care 3.690 prezenți. Dintre aceștia, 2.803 au fost declarați promovați (au obținut minimum nota 5 la probele scrise și minimum media generală 6).

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, sâmbătă, pe 13 iulie.

Sursa: ISJ Bacău

Rata de promovare a fost calculată ca procent între candidații admiși și cei prezenți efectiv în examen, nu înscriși (!).


PUBLICITATE