16 iulie 2024
EducațieTop 10 licee băcăuane, după mediile de la Bacalaureat: două colegii din...

Top 10 licee băcăuane, după mediile de la Bacalaureat: două colegii din Onești sunt în primele 5  

După afișarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat 2020, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău este primul în top cu o rată de promovare de 98,88%, pe seria curentă (absolvenții din acest an). Urmează Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, cu rata de promovare de 98,08%, locul II, și, surpriză plăcută față de anii precendenți, două colegii din Onești, respectiv Colegiul Național „Dimitrie Cantemir”, locul III, cu 97,94% și Colegiul Național „Grigore Moisil”, locul IV, cu rată de 95,32%. Pe locul V este Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău, cu o rată de promovare de 94,67%.

Urmează în top 10 următoarele colegii: Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, locul VI, cu o rată de promovare pe seria curentă de 91,27%, Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău cu 90,58% locul VII, Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești” locul VIII cu 89,95%, Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău locul IX cu 86,36% și Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna cu 85,40% locul X. În total sunt 37 de licee/colegii băcăuane. Odată cu afișarea rezultatelor finale la BAC 2020, media de promovare în județul nostru, per total, serie curentă (absolvenți din anul curent) și serii anterioare (absolvenți din anii trecuți, dar care au dat examenul anul acesta) a ajuns la 72,30% (seria curentă are o rată de promovare de 78,14%), cu mult peste media națională, care este de 64,5%.

Așa cum am prezentat în edițiile anterioare, județul Bacău a înregistrat și 6 medii generale de 10 (zece) la examenul de Bacalaureal 2020, prin absolvenții:

Mădălina Elena Dima și Horia Nicolcea, ambii de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești;

Claudia Ionescu și Daria Măciucă, de la Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău;

Alexia Băluță de la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău;

Andrei Gavriliu, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri