Copiii de la Gradinita „Crai Nou”, structura a Scolii „Mihail Sadoveanu” din Bacau, au participat ieri la o frumoasa activitate organizata in parteneriat cu Biblioteca Judeteana „Constantin Sturdza”. Activitatea face parte din proiectul „Educatie in oglinda”, iar acum a avut ca tema „Toamna in operele literare”.

Cei mici au repovestit scene din povestile preferate, au recitat versuri si au cântat despre toamna, au audiat povestiri, legende, povesti care surprind aspecte specifice acestui anotimp: „Greierele si furnica”, „Ciubotelele ogarului”, „Puiul”, „Balada unui greier mic” etc, apoi au promovat prin joc de rol, povestire, vers, cântec, dans si lucrari artistico-plastice operele literare cunoscute.

In cea de a doua parte a activitatii s-a organizat o frumoasa sezatoare – „Toamna cu alaiul ei”, in care copiii au prezentat un mic program artistic. Au spus prezent la toata aceasta manifestare prescolarii de la Grupa mare A si Grupa mijlocie C, coordonati de prof. Mariana Carmen Isop, educatoarele Niculina Vulpe, Ariadna – Elena Rogojinaru – de la Scoala „Mihail Sadoveanu” si Marinela Tofanescu, bibliotecar la Biblioteca Judeteana „C.Sturdza”.

Tot acum, copiii de la grupa mare au primit si permisul de cititor al bibliotecii (valabil 5 ani), instrument foarte util in ciclul primar, atât celor mici, cât si parintilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ