In perioada 5-11 octombrie 2015, in organizarea Consiliului Judetean, Revistei Ateneu si a Uniunii Scriitorilor din România, in Bacau se desfasoara “Toamna bacoviana – George Bacovia – 134”, in cadrul careia au loc o serie de manifestari cultural-artistice.

Astfel, in fiecare zi, de la ora 16.00, la statuia poetului din centrul orasului, scriitori invitati si elevi de la colegii si scoli gimnaziale vor sustine recitaluri de poezie, din creatia bacoviana.
In ziua de 8 octombrie, de la ora 11.00, la Universitatea “Vasile Alecsandri” vor avea loc Colocviile Revistei “Ateneu”, cu o tema inedita: “Portret de grup cu scriitoare de azi”, iar de la ora 18.00, la Centrul International de Cultura “George Apostu”, in cadrul unei ceremonii vor fi decernate Premiile Revistei “Ateneu”.

Participantii, scriitori, critici si istorici literari, din judet si din tara, vor participa, pe 9 octombrie, de la ora 9.30, la un alt colocviu, al carui pretext este celebrul vers bacovian “Aud materia plângând”, organizat in colaborare cu Universitatea “George Bacovia”.

PUBLICITATE

Dupa o serie de intâlniri, de la ora 12.00, cu elevi si studenti in colegii si universitati, de la ora 16.00, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, invitatii, dar si publicul sunt asteptati la vernisajul expozitiei de pictura a artistului Constantin Severin.

Tot in aceeasi zi, dar de la ora 17.30, continuând traditia, la statuia poetului George Bacovia, va avea loc un Recital extraordinar al poetilor consacrati, manifestarile culminând, de la ora 19.00, cu decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor, Filiala Bacau, la Centrul International de Cultura si Arte “George Apostu”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ