3 octombrie 2023

Toamna Bacoviana, editia a IV-a – 2014

HomeCulturăToamna Bacoviana, editia a IV-a – 2014

Toamna Bacoviana, editia a IV-a – 2014

„Toamna Bacoviana” – festivalul anual organizat de Consiliul Judetean, Revista Ateneu, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Bacau si Inspectoratul Judetean Scolar, are subsumate doua mari evenimente: 133 de ani de la nasterea poetului George Bacovia si sarbatorirea implinirii a 50 de ani de la aparitia seriei noi a Revistei Ateneu (1964-2014).

Manifestarile vor debuta miercuri, 8 octombrie, de la ora 17,00, la statuia poetului George Bacovia, cu un recital de muzica si poezie, sustinut de elevi din gimnaziile si colegiile din municipiul Bacau, care vor continua in fiecare zi, inclusiv sâmbata, 11 octombrie, de la aceeasi ora.

“Amurg de toamna violet…
Din turn, pe câmp, vad voievozi cu plete;
Strabunii trec in pâlcuri violet,
Orasul tot e violet.”
George BacoviaZiua de joi, 9 octombrie, este dedicata Jubileului Revistei Ateneu. De la ora 10,00, in Amfiteatrul C2 al Facultatii de Litere a Universitatii „Vasile Alecsandri”, se va desfasura Colocviul „Ateneul ieri si azi”, iar de la ora 17, la Centrul de Cultura „George Apostu”, va avea loc festivitatea decernarii de diplome, urmata de decernarea Premiului Opera OMNIA si a Premiilor Revistei Ateneu.

Vineri, 10 octombrie, de la ora 10,00, se va desfasura, la Sala Consiliului Judetean, colocviul „Bacovia – adevar si mit”. De la ora 11,30, invitatii la Festival vor vizita si se vor intâlni cu elevi ai unor colegii din Bacau si cu studenti de la Universitatea „Vasile Alecsandri”.

Maratonul cultural continua in gradina Casei Memoriale „George Bacovia”, de la ora 15,00, unde va avea loc lansarea unor carti aparute in anul 2014. In caz de vreme nefavorabila, manifestarea se va tine la Sala ATENEU, dupa care scriitori consacrati, invitati in orasul lui Bacovia, vor sustine un recital de poezie la statuia poetului din centrul orasului.

Ca in fiecare an, de la ora 18,00, vor avea loc decernarea Premiilor „Toamna Bacoviana”, a Premiilor USR si ale Revistei Plumb.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri