Reuniti in sedinta extraordinara, vineri, la Centrul de Afaceri, alesii au avut spre dezbatere trei proiecte, insa doar al doilea, cel referitor la inchirierea prin licitatie a trei bunuri imobile, a provocat controverse.

E vorba toaletele publice construite in Parcul Trandafirilor, Parcul Nord si Parcul Cancicov, anul acesta. Ilie Bârzu, consilier PNL, a propus ca inchirierea sa se faca pe trei ani, nu pe un an, amendamentul sau fiind aprobat cu 17 voturi pentru si 3 impotriva, ale PER.

Tot ecologistii au fost cei care au criticat decizia autoritatilor de a inchiria toaletele. Dragos Stefan a intrebat cât au costat cele trei constructii, dar a fost trimis de primarul Romeo Stavarache sa se intereseze la Directia Tehnica.

“Punctul nostru de vedere este ca aceste toalete au fost facute din banii cetatenilor si propunem sa fie administrate de Primarie si date in folosinta cetatenilor gratuit”, a mai spus Dragos Stefan, PER. Ovidiu Popovici, secretarul municipiului, a explicat ca problema e resursa umana: “Este necesara inchirierea lor deoarece personalul este subdimensionat si nu avem voie sa facem angajari. Noi abia reusim sa intretinem spatiile verzi.”

Toamna, la ora 16 se da stingerea!

Ovidiu Popovici a mai afirmat ca si administrate de Primaria Bacau, “tot contra cost ar functiona.” “Da, dar banii ar ramâne in bugetul CL Bacau!”, a aratat Dragos Stefan. “Si asa, se va incasa redeventa!” a replicat secretarul.

Cristi Manolache nu a fost multumit de raspuns: “Cei de la «Spatii Verzi» nu pot intretine trei toalete? Cu cât au costat aceste WC-uri se achizitionau 20 de toalete ecologice. Noi votam impotriva!” Cu 18 voturi pentru, proiectul privind inchirierea imobilelor a trecut. Pretul de pornire al licitatiei va fi de 7 lei/mp/luna in zona centrala si 5 lei/mp/luna in Parcul Nord. Toaletele au aceeasi suprafata: 35,43 mp.

Asta inseamna ca firma câstigatoare va plati cel putin 248,01 lei/luna pentru cele din centru si 177,15 lei/luna pentru toaleta din Parcul Nord. Licitatia ar putea mari suma, dar nu prea mult deoarece “pasul de licitatie este stabilit la 1 leu/mp/luna”, conform caietului de sarcini.

Chiriasul va avea obligatia sa se racordeze la utilitati, sa asigure intretinerea cladirilor, sa faca igienizari periodice si sa respecte programul de functionare. In perioada 1 aprilie – 15 septembrie, toaletele vor fi deschise intre orele 7 si 21, iar de la 16 septembrie, intre 8 si 16. Prin urmare, când incepe scoala, la ora 16 toaletele vor fi incuiate.

La aceeasi sedinta s-a mai aprobat o rectificare a planului de investitii si s-a luat act de demisia viceprimarului Mihai Sustac.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Pana la campania electorala !! Atunci se termina toate si Pasarela de la Margineni si IL Caragiale si Milcov si poate si Spitalul Municipal si Sala sporturilor ( sau poate ca acestea din urma sunt pastrate pentru urmatoarele alegeri) Si sa nu uitam si de amenajarea de la Insula.

LĂSAȚI UN MESAJ