17 aprilie 2024
ActualitateTitularizare 2021. Prin prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile...

Titularizare 2021. Prin prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul național. ATENȚIE! Au început înscrierile

Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern pentru prelungirea cu o lună a stării de alertă începând cu 13 mai. Acest anunț are implicații pentru cadrele didactice care susțin anul acesta concursul național de Titularizare, potrivit metodologiei de mobilitate. Concret, dacă starea de alertă continuă până pe 12 iunie 2020, în această perioadă, conform Articolului 80 din secţiunea a 7-a – „Organizarea şi desfăşurarea concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice.

În aceste condiții, se va susține doar proba scrisă a concursului național de angajare în învățământ, Titularizare 2021, programată să aibă loc pe 21 iulie 2021, la o săptămână după examenul de Definitivat 2021, programat pe 14 iulie.

ATENȚIE! Înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere are loc în perioada 11-17 mai 2021, potrivit calendarului. Programul de înregistrare sau depunere este publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean.Și lista posturilor titularizabile a fost publicată de Ministerul Educației pe site-ul dedicat titularizare.edu.ro, luni seara, la ora 22:00, cu doar câteva ore înainte de startul înscrierilor. Este vorba despre posturile pe care candidează profesorii care vor să încheie un contract pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ. Pe lângă acestea, au fost scoate la concurs și posturile disponibile pentru o perioadă determinată.

Pe perioadă nedeterminată – post titularizabil – județul Bacău are în acest an 160 de locuri. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratul școlar.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 la examenul scris. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba scrisă. Însă nu toți profesorii care iau note peste 7 la titularizare se și angajează, automat; concurența pe post face ca cel cu nota cea mai mare să devină titular.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri