14 iunie 2024
SportTirc cu arcul: Atentie, se trage!

Tirc cu arcul: Atentie, se trage!

In acest week-end, Baza Sportiva “Letea” gazduieste Campionatul National outdoor rezervat juniorilor 2 si 3 si copiilor

Cât mai multe medalii

Premiera bacauana: in acest week-end Baza Sportiva “Letea” va gazdui Nationalele outdoor de tir cu arcul pentru juniori 2 si 3 si pentru copii. Competitia reuneste cele mai importante grupari de profil din tara. Inclusiv doua reprezentante ale orasului gazda: CSM 2010 si CS Saga. “Participam cu cinci sportivi si speram sa avem cât mai multe medalii deoarece am pregatit foarte bine aceasta competitie. Ne bucuram ca, intr-un timp relativ scurt, am fixat Bacaul pe harta acestui sport”, a declarat antrenoarea bacauana Geanina Ivu-Vlad.Podium bacauan la J 3?

Se prefigureaza si un podium suta la suta bacauan marca CSM 2010. Asa cum s-a intâmplat si in urma cu trei saptamâni, la Cupa Europei Centrale de la Oradea. De data aceasta, insa, campioana nationala la junioare 3, Maria Vlad va trebui sa traga din greu si in…plin pentru a-si apara titlul in fata asalturilor date de colegele sale de club, Adina Mihalache si Ilinca Litcanu. “Va fi un duel strâns, sunt convinsa”, a spus Maria. “Imi doresc locul 1, dar ma voi multumi si cu pozitia a doua sau chiar a treia”, a replicat Adina. “Important este sa avem podium bacauan”, a completat Ilinca.

Peste 300 de puncte

CS Saga va lua startul la Nationalele outdoor cu vice-campionul national la copii, Teodor Vlad si cu o debutanta, Eliza Chitic, care va concura la junioare 3, asemeni concitadinelor de la CSM 2010. Teodor spera sa-l detroneze pe campionul Eduard Miklos, care are avantajul vârstei si al plusului de experienta. Bacauanul stie si cum poate sa-l invinga pe hunedorean: “Trebuie sa depasesc binisor limita de 300 de puncte. Ma voi concentra cât mai mult, in speranta ca voi cuceri titlul”. Eliza, in schimb, trebuie sa-si infrânga emotiile debutului: “Ca la orice inceput, e greu, dar am incredere in mine”.

Asistenta numeroasa

Ziua de vineri este rezervata sedintei tehnice si antrenamentelor oficiale, pentru ca seriile, semifinalele si finalele sa aiba loc sâmbata si duminica, in intervalul orar 9.-14.00. In iarna, la Nationalele indoor de tir cu arcul desfasurate la Sala de Sport a Colegiului National Pedagogic “Stefan cel Mare”, tribunele au fost pline. Mai mult, s-au câstigat si noi sportivi din rândul tinerilor spectatori, atrasi de frumusetea acestui sport vechi de mii de ani. Istoria se poate repeta pe “Letea”, unde organizatorii conteaza pe o asistenta cât mai numeroasa.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri