Maria Vlad sI Adina Mihalache isI vor dispputa titlul national la junioare 2, Arc Olimpic.

In weeend, Bacaul va gazdui finalele Campionatului National Outdoor pentru copii si juniori, criteriu de selectie pentru participarea la Cupa Europei pentru Tineret din Italia

Spre Roma, direct din Bacau. Tinta: Cupa Europei la tir cu arcul pentru Tineret, care se va desfasura, luna viitoare, in Capitala Italiei. Plecarea spre Cetatea Eterna nu se va face, insa, de pe aeroportul international “George Enescu”, ci de pe stadionul “Letea”. Nu, nu e o poanta, ci un fapt. Vineri si sâmbata, Bacaul va gazdui, pentru a doua oara, dupa editia din 2013, finalele Campionatului National Outdoor la tir cu arcul rezervate copiilor, juniorilor 2 si juniorilor 3. Pe lânga titlurile nationale puse in joc, competitia va constitui un criteriu de selectie pentru configurarea lotului de patru arcasi care va reprezenta România la Cupa Europei de la Roma. Un motiv in plus pentru ca finalele de pe “Letea” sa-si sporeasca gradul de atractivitate si de combativitate.

Tabara de germana

PUBLICITATE

Vârful de…sageata al sperantelor bacauane se numeste Maria Vlad. In lupta pentru medalii, sportiva legitimata la CS Stiinta Municipal va avea o concurenta acerba in coechipiera sa, Adina Mihalache. Va fi un duel care pe care. Decis, probabil, la limita. Asa cum s-a intâmplat, de altfel, si la competitiile precedente, in cadrul carora Maria si Adina si-au disputat aurul la Arc Olimpic Junioare 2 la ultima sageata. In ceea ce priveste lupta pentru Roma, de data aceasta, intre Maria si Adina nu va fi…nicio lupta. Indiferent de rezultatul pe care il va obtine in finalele de la Bacau, Adina Mihalache nu va putea participa la Cupa Europeana. Si asta pentru ca in perioada in care Roma gazduieste competitia continentala, sportiva bacauana va participa, in calitate de câstigatoare a Olimpiadei de limba germana pe tara, la o tabara de profil in Austria.

Unii cu fetele, altii cu baietii

Alaturi de Maria Vlad si Adina Mihalache, CS Stiinta Municipal se va prezenta la Arc Olimpic, Junioare 2 si cu Ilinca Litcanu. Revenita pe linia de tragere dupa o pauza de un an, Ilinca va bifa in week-end prima sa competitie din acest sezon. Rezultatele din trecut ii permit insa, chiar si in conditiile unei absente indelungate, sa spere la un rezultat bun, care sa o aduca pe podium sau in imediata sa vecinatate. Daca CS Stiinta Municipal e cu fetele, celalalt club bacauan participant la finale, CS Saga, trage cu baietii. Este vorba de campionul Teodor Vlad, care va concura la Compound, Juniori 3 si de Andrei Baraboi, Stefan Lupascu si Calin Mazilu, inscrisi, cu totii, la Arc Olimpic, Juniori 2. Totusi, Saga are si o “amazoana” in componenta: Ana Traistaru, inscrisa la Arc Olimpic, Copii.

Trag la tinta sau la poarta?

Nationalele de la Bacau vor incepe vineri, la ora 16.00, atunci când sunt programate antrenamentele oficiale, sedinta tehnica si controlul materialelor. Sâmbata, in schimb, va fi zi plina, calificarile urmând sa debuteze in jurul orei 10.00, in timp ce finalele se vor desfasura de la orele 16.00. Exista, insa, si o problema, care, pentru moment, nu pare sa-si fi gasit rezolvarea: tot sâmbata, si tot pe “Letea”, ar urma sa aiba loc prima mansa a “barajului” pentru promovarea in Liga a III-a, intre Sport Club II Bacau si campioana Vasluiului. Din motive de ordin financiar, Sport Club II nu este interesata de promovarea in C, insa neprezentarea la “baraj” ar putea atrage sanctiuni din partea FRF asupra primei echipe, divizionara B, Sport Club. Asa ca, poate iesi cu belea! “Noi am solicitat stadionul de mai bine de o luna si imi place sa cred ca nu vom intâmpina probleme in acest sens, mai ales ca este vorba de un Campionat National pregatit in cele mai mici detalii”, a declarat antrenoarea CS Stiinta Municipal, Geanina Ivu-Vlad.

[/lock_content]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ