Daca e adevarat ca ploaia inseamna belsug, atunci Campionatul National de tir cu arcul pentru Juniori 2 si 3 si Copii s-a dovedit rodnic pentru sportivii bacauani, care au cucerit nu mai putin de zece medalii, patru dintre acestea fiind din aur.

Desfasurate in mare parte pe canicula, Nationalele gazduite de stadionul “Letea” din Bacau s-au incheiat pe o ploaie torentiala. Vremea vitrega (ploaie si vânt puternica) nu a afectat insa spectaculozitatea finalei Junioarelor 2, de sâmbata-dupa-amiaza, care le-a adus din nou fata in fata pe bacauancele de la CS Stiinta Municipal, Maria Vlad (foto) si Adina Mihalache.

Desi a totalizat un numar mai mic de puncte, din cauza prestatiei din calificari (538), Maria Vlad a cucerit aurul la limita, impunându-se in fata coechipierei sale, care a acumulat 572 puncte. Putin a lipsit ca podiumul sa fie in intregime unul bacauan, Ilinca Litcanu, revenita dupa o indelungata pauza competitionala, cedând finala pentru bronz in fata radautencei Emilia Forray. Maria, Adina si Ilinca au urcat, totusi, laolalta pe podium, in calitate de componente ale echipei campioane a României la Junioare 2, CS Stiinta Municipal adjudecându-si aurul cu o zestre de 1554 puncte.

PUBLICITATE

“Recolta” bogata si pentru celalalt club bacauan prezent in competitie, CS Saga, care a cucerit argintul si bronzul la Juniori 3 prin Teodor Vlad (431 puncte) si, respectiv Vlad Secareanu (298p.). Rezultate excelente pentru Saga si la Compound Copii, acolo unde Matei Vatafu (615 p.- record personal) a luat aurul, in timp ce Rares Haidau (484 p.) a obtinut argintul. In fine, CS Saga si-a completat seria rezultatelor notabile cu un aur la Arc Olimpic Copile, prin Ana Traistaru (594 p.- record personal) si cu un bronz la Arc Olimpic Juniori 2, echipe masculin, prin Andrei Baraboi, Stefan Lupascu si Calin Mazilu.

“Rezultatele sunt foarte bune si constituie oglinda fidela a muncii depuse pâna acum. Asteptam decizia Consiliului Director al Federatiei referitoare la configurarea lotului national care va reprezenta România la Cupa Europei pentru Tineret din Italia. In mod normal, Maria Vlad ar trebui sa faca parte din lotul pentru Roma”, a declarat antrenoarea bacauana Geanina Ivu-Vlad.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ