Bacaul continua sa tina capul de afis si in 2016 la tir cu arcul. Astfel, prima competitie oficiala a anului, Campionatul National Indoor, desfasurat la finalul saptamânii trecute, la Deva, a adus si primele medalii pentru arcasii bacauani de la CSSM si CS Saga. CSSM si-a adjudecat titlul national la junioare Recurve, prin echipa alcatuita din Maria Vlad, Adina Mihalache si Ilinca Litcanu, aceeasi echipa impresionând si in intrecerea Senioarelor, unde a luat argintul.

Palmaresul CSSM Bacau a fost completat cu bronzul obtinut de Adina Mihalache la junioare Recurve, un alt component al gruparii bacauane, Marius Vlad clasându-se pe locul 5 la Compound Seniori. Merita notat faptul ca Maria Vlad (care in calificarile de la individual a obtinut locul 1, cu un total de 539 de puncte) si Ilinca Litcanu sunt in primul an de Junioare1, in timp ce Adina Mihalache (locul 2 in calificari, cu 526 de puncte) este inca junioara 2.

Totodata, trebuie adaugat ca atât Maria, cât si Adina au ratat calificarea in finala junioarelor la individual la…un fir de par. In semifinale, ambele sportive au tras sageata decisiva in 10, la fel ca si adversarele lor, care au tintit mai aproape de centru cu mai putin de un milimetru! Arcasii bacauani s-au revansat in intrecerea masculina a juniorilor 1, acolo unde Teodor Vlad a cucerit titlul de campion national la Compound. Desi este inca junior 3, Teodor a avut un parcurs remarcabil la juniori 1, punctajul sau din calificari (544) fiind unul demn de remarcat chiar si la nivelul Seniorilor, acolo unde primul loc in calificari a fost obtinut cu un total de 564 puncte.

Cea de-a cincea medalie a bacauanilor la Nationalele de la Deva a avut straluciri de argint si a fost obtinuta la Junioare Recurve de o alta reprezentanta a CS Saga, Georgiana Jitariu. La prima sa participare la un Campionat National, Georgiana a reusit sa urce de pe locul 5 realizat in calificari direct pe treapta a doua a podiumului. “Rezultatele sunt foarte bune si reflecta in mod fidel munca depusa la antrenamente de sportivii nostri”, au declarat antrenorii bacauani Geanina Ivu si Marius Vlad.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ