1 decembrie 2023
SportTir cu arcul / Bacaul a organizat, in premiera, Nationalele outdoor rezervate...

Tir cu arcul / Bacaul a organizat, in premiera, Nationalele outdoor rezervate copiilor si juniorilor 2 si 3

Aur si argint pentru gazde

Adversari suplimentari

Cei mai buni 60 de arcasi de la principalele zece cluburi de profil din tara s-au intrecut sâmbata dimineata, pe stadionul “Letea” din Bacau, cu ocazia Campionatului National outdoor rezervat copiilor si juniorilor 2 si 3. Sportivii s-au duelat intre ei, dar, totodata, au avut de infruntat atât propriile emotii cât, mai ales, caldura torida. Cele peste 40 de grade n-au afectat insa spectacolul in sine; unul superior celui din luna ianuarie, atunci când Bacaul a realizat o alta premiera in ceea ce priveste tirul cu arcul: organizarea Nationelelor indoor.Cinci sportivi, doua categorii

Bacauanii s-au prezentat la start cu cinci sportivi legitimati la doua cluburi: CSM 2010 si CS Saga. Maria Vlad, Adina Mihalache si Ilinca Litcanu (CSM 2010) si Eliza Chitic (CS Saga) au concurat la junioare 3, in timp ce Teodor Vlad (CS Saga) a tras in cadrul probei rezervate copiilor. Desi se anticipa un podium bacauan la junioare 3, ca si la Cupa Europei Centrale, de acum trei saptamâni, de la Oradea, gazdele au fost nevoite sa se multumeasca “doar” cu medalia de aur câstigata de Maria Vlad (610 puncte) si cu cea de argint, adjudecata de Adina Mihalache, care a totalizat 588 p.

Lupta strânsa

Lupta dintre Maria Vlad si Adina Mihalache pentru titlul national a fost foarte strânsa. Desi practica tirul cu arcul de numai câteva luni, Adina a inregistrat un progres remarcabil, punându-i probleme serioase prietenei si colegei sale de club. In final, plusul de experienta si de siguranta al Mariei au triumfat, insa suspansul s-a mentinut pâna spre finalul sesiunilor de tragere. “Ma bucur ca am câstigat, mai ales ca acesta a fost ultimul concurs important pentru mine la junioare 3”, a marturisit Maria Vlad. “Daca as fi incheiat pe 3, tot eram multumita deoarece, in linii mari, mi-am mentinut parametrii de la antrenamente”, a spus vice-campioana, Adina Mihalache.

Sub antrenamente

Ilinca Litcanu s-a plasat pe locul 6, cu 399 de puncte, in timp ce Eliza Chitic, aflata la debutul intr-o competitie oficiala, s-a situat pe locul 8, cu 339 puncte. “Imi e putin ciuda pe mine pentru ca am inregistrat un regres fata de etapele de la Bucuresti, Iasi si Oradea. Cred ca si caldura si-a pus amprenta pe evolutia mea”, a sunat analiza facuta de Ilinca la finalul concursului. “Sunt destul de multumita de modul in care am tras la prima mea participare”, a declarat Eliza Chitic. In fine, la copii, Teodor Vlad s-a clasat al saselea, cu 250 de puncte. “Se putea mult mai bine, mai ales ca la antrenamente bat lejer 300 de puncte”, s-a confesat Teodor.

Concluzii generale

Antrenoarea celor cinci arcasi bacauani participanti la Nationalele outdoor, cunoscuta artista plastica Geanina Ivu-Vlad a tras concluziile: “E foarte bine ca ne-am asigurat aurul si argintul la junioare 3, dar ramân cu regretul ca n-am prins tot podiumul, asa cum ne-am propus. Era un obiectiv realizabil; ajungi insa sa inveti si din nereusite, nu doar din victorii, asa incât trecem acest lucru la capitolul experiente utile. Imi pare rau si de evolutia lui Teodor, mai ales ca prestatia sa a fost sub cea de la antrenamente. Repet, important este ca avem ce invata din aceste competitii si, la fel de important, este ca am reusit sa aducem astfel de concursuri in Bacau”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri