Au fost câteva zile cu temperaturi ridicate și am purtat rochii, bluze subțiri, cu gândul să mai țin vara în loc. Dar toamna s-a instalat deja, diminețile și serile sunt răcoroase, iar ploile vor veni și ele, mai dese, mai mărunte, însoțite de vânt. Garderoba trebuie schimbată, e clar, puloverele și trenchurile se cer scoase din dulapuri. Sau, și mai bine, se pot cumpărra altele noi. Ca să fiți în ton cu moda sezonului, veți alege nuanțe dulci și calde pentru pulovere și jachete, în trend fiind culorile vii, vesele, inspirate din pop-art. Roșul este vedetă absolută în această toamnă, cel pur, dar și tonurile de roșu ruginiu sunt la mare trecere.

Oricum, negrul, ținutele all black, au fost detronate! Purtați cu încredere și bleu-ciel, verde pastel, lila, lie de vin, violet, gri, pentru că este nedemodabil, dar mizați mult și pentru marourile tandre. În tonuri de camel și ciocolatiu sunt și mantourile oversize, tendință de ultimă oră în modă! Nu au părăsit podiumurile nici costumele pantalon, preferate fiind cele în culori aprinse, aducând astfel o notă de feminitate piesei de vestimentație împrumutate din garderoba masculină. Iar dacă vorbim despre pantalon, să precizăm că pe val sunt cei numiți ,,paper bag”, largi și cu talie înaltă, strânși pe talie, ca o pungă, de unde le vine și denumirea. Numai că, atenție!, sunt pentru femeile înalte, suple, cu talie fină, nu pentru doamnele cu rotunjimi.

Pentru doamnele cu forme, ideale sunt rochiile fluide (din cașmir), care curg pe lângă corp, fustele de denim, cu șlițuri, hainele cu umerii înalți, ascuțiți, în formă de triunghi, care avantajează și persoanele micuțe de statură.

Veți fi în ton cu moda actuală arborând cape și pelerine, ținute inspirate din echipamentul pentru călărie, pantaloni pepit sau în carouri, caschete de jocheu, cizme înalte. La acest capitol, cizme, cele de cauciuc bat tot, mai cu seamă modelele cu platformă zimțată, viu colorate.

Se mențin în atenție și rochiile din materiale diafane, ,,asezonate” cu cizme cowboy sau cu bocanci, pentru un aer boem, boho-chic. Sacourile de catifea s-au bucurat de o bună primire la paradele de modă, la fel și deux-pièces-urile cu finisaje impecabile, gulere aranjate stil Lady Di, bluzele cu volane în rafală, cu jabouri, apoi căciulițele cu voaletă. O notă amuzantă în noile colecții este adusă de motivele zoomorfe, folosite (pe tricouri, dar și pe alte piese de vestimentație) de designeri cu multă fantezie.

Fiți îndrăznețe și senzuale în această toamnă, purtând fuste lungi din paiete, cu bluze simple, bustiere, în varianta corset (pentru chic-choc), și, mai cu seamă, ținute all red (caliente!).PUBLICITATE