La final de an, nu mai puțin de 67 de copii și tineri care practică judo, powerlifting și Qwan Ki Do au fost premiați de Consiliul Județean Bacău.

Judo și Qwan Ki Do sunt arte ale luptei neînarmate, corp la corp, care derivă din vechile arte marțiale, în timp ce powerlifting, cea mai nouă dintre discipline, se bazează pe forță și presupune ridicarea de greutăți în trei stiluri diferite.

Fiind așa de mulți, sportivii nu ar fi încăput în sala mare a Palatului Administrativ. Ei au fost invitați la parter, în jurul bradului împodobit, unde au primit felicitări și diplome din partea vicepreședinților CJ Bacău.
Premiile acordate la final de an au valori cuprinse între 260 și 100 de euro, în funcție de performanțele obținute la campionatele internaționale și naționale.

Au existat și trei premii a câte 300 de euro: unul a fost acordat sportivului Marcel Manoliu pentru premiul I la Turneul Internațional „Power Cup”, iar celelalte două, antrenorilor de powerlifting Sorin și Daniel Zodian, pentru performanțele valoroase realizate de elevii lor.

Cei mai mulți premianți (40) a avut Clubul Sportiv Bronx: 11 de la Secția Judo și 29 de la Secția Powerlifting. De la Clubul Sportiv Municipal Bacău au fost premiați 17 judocani, iar de la Clubul Sportiv Phi Hau, 10 sportivi ai Secției Qwan Ki Do.

Alte articole