Stiti ce ma mai bucura cel mai mult, acum, in vremurile astea din ce in ce mai tulburi, când aproape nimanui, dar mai ales statului, nu-i mai pasa de cetatenii lui, in special, de cei tineri si foarte tineri?

Acum când celor care s-au vrut la vârful României nu le pasa de cum va arata tarisoara asta la anul sau peste un deceniu. Ei bine, ma bucura enorm faptul ca mereu vor fi români care se vor implica (de multe ori, fara a cere ceva la schimb) ca sa le mearga bine tuturor, si nu doar familiilor lor, ci intregii românimi.

Pe copilul meu l-am invatat sa se implice mereu in tot soiul de actiuni, sa faca ceea ce poate altii evita, sa daruiasca din tot ce are. Si, har Domnului, am reusit.

PUBLICITATE

Pe de alta parte, observ cu maxima incântare ca fetita mea nu e singura care vrea sa faca ceva util in România. Deloc. Exista suficient de multi altii, aproape de noi, tot din generatia tânara, care fac lucruri frumoase.

Ei sunt in fata noastra, vii si mereu activi, indârjindu-se sa faca lucruri, investind nu doar pasiune, ci si efort sau resurse de multe ori limitate. Doar ca unii dintre noi nu au ochi pentru asta, nu isi fac vreme sa-i observe, sa le strânga prieteneste mâna, felicitându-i si stimulându-i cumva sa continue.

Cum sa nu-ti creasca inima când tinerii au ales sa se uneasca pentru a-i determina pe adultii cu mai multe fire de par alb in cap sa urneasca România asta aproape secatuita si plina de corupti, sa o schimbe intr-o tara, de ce nu?, „ca una de afara”, asa cum strigau deunazi românasii acriti de promisiuni desarte.

O tara in care sa-ti mai vina sa te trezesti dimineata, in care sa-ti placa sa muncesti, sa te poti lauda cu ea si cu oamenii de aici; sa fii mândru ca te-ai nascut român.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Vrem ”una ca afara” – lucru pe care foarte multi si-l doresc. Intrebarea care se pune :vor reusi
    tinerii sa urneasca din loc hotii,coruptii,talibanii care din ‘ 90 incoace au devalizat – secatuit Romania ?
    Nu cred . daca vom bate din palme pe margini sau vorba romanului ne vom da ”dupa cires'[.

LĂSAȚI UN MESAJ