Asociatia pentru Dezvoltare Activa (ADA) Bacau implementeaza în perioada 28 iulie – 9 august 2016, în Slanic-Moldova, schimbul de tineri „Safe Link”, activitate centrala în cadrul proiectului cu acelasi nume, finantat prin programul ErasmusA, Actiunea Cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor, schimb ce faciliteaza colaborarea si parteneriatul între 54 de tineri si lideri de grup din România, Italia, Spania, Malta, Turcia, Polonia, Grecia si Macedonia.

Actiunea urmareste promovarea conceptului de responsabilitate sociala pe internet si cetatenia europena activa a tinerilor, identificarea si însusirea de catre participanti a unor masuri în ceea ce priveste siguranta personala, profesionala si sociala pe internet.

Mai mult, proiectul ofera un mediu favorabil dezvoltarii de instrumente sustenabile având ca scop responsabilitatea sociala în spatiul virtual, dar si siguranta online, cât si dezvoltarea creativitatii si competentelor digitale ale participantilor.

PUBLICITATE

Pe parcursul proiectului, tinerii participanti vor fi implicati în activitati ce au ca scop dezvoltarea de metode educationale nonformale, cu impact asupra procesului de învatare intercultural, si prin alte metode creative, jocuri si traininguri ce urmaresc facilitarea schimbului de cunostiinte la nivel multicultural.

Prin toate sesiunile de lucru si workshopuri, proiectul „Safe Link” isi propune cresterea responsabilitatii tinerilor în mediul online, dar si folosirea retelelor de socializare într-un mod responsabil si sigur.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ