20 mai 2024
SportTinerețe fără bătrânețe la Memorialul „Florin Grapă”

Tinerețe fără bătrânețe la Memorialul „Florin Grapă”

Sâmbătă, 16 septembrie, Florin Grapă s-a întors în Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” din Bacău. Revenirea s-a produs material și spiritual. Material, sub forma posterului ce titra „Nu vă vom uita niciodată, domnule Profesor”, și care dispăruse în ultima vreme din sală, uitat prin ce știe ungher. Dar și grație tricourilor ștanțate cu chipul lui Florin Grapă purtate de cei prezenți, inclusiv de crainicul Costin Alexandrescu.

Spiritual, grație Memorialului inițiat și organizat de Crina Bălțatu și de clubul acesteia, Sportland Bacău. Prima ediție a Memorialului „Florin Grapă”, menită să omagieze amintirea antrenorului care, înainte de a părăsi această lume la finalul anului trecut, ne-a oferit trei decenii de volei la cel mai înalt nivel atât pe plan național, cât și european, s-a desfășurat sub semnul „Tinerețe fără Bătrânețe”. Asta pentru că, înainte de toate, Memorialul a avut la bază un turneu de volei juvenil ce a reunit echipele de Speranțe ale Sport Activ Onești, ACS Inter Iași, Spike Iași și Sportland Bacău.

Dar și pentru că manifestarea s-a încheiat cu un set demonstrativ între echipa de azi Științei Bacău, una formată din jucătoare foarte tinere și cea de ieri a Științei, una care ne-a arătat că trecerea anilor este un nimic atunci când știi și iubești voleiul. Pentru Știința de azi au jucat Nadia Staicu, Alexandra Ion, Natalia Preda, Karina Gorbe, Iulia Matanie, Raluca Cloșcă, Sabina Hantău, Ștefania Munteanu, Ioana Cuciureanu și Francesca Hânganu-Marian, în timp ce Știința de ieri s-a prezentat cu un lot format din Sorina Marian, Crina Bălțatu, Angelica Harbuz (Chivorchian), Cristiana Cojocaru, Mihaela Herlea, Alexandrina Tancău, Ionela Tuduriu, Dana Donciu, Marlena Popa, plus „întăririle” de la Iași și Onești asigurate de Laura Dulcianu și Elena Șara.



Între reprizele voleibalistice ale zilei, și-au făcut loc inspiratele „șarje” coregrafice asigurate de Academia de Dans „Adamas”, iar momentul cel mai emoționant a fost asigurat de festivitatea de premiere, la care a participat și soția lui Florin Grapă, Elena Grapă. Din păcate, la prima ediție a Memorialului, sala a fost pe trei sferturi goală, iar ceea ce a durut cel mai tare a fost absența autorităților. De altfel, lipsa oficialităților a fost taxată, în mod public, și de unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Florin Grapă, Gheorghe Chivorchian:

„Dacă la omagierea unui adevărat reper precum Florin Grapă există atâta indiferență din partea oficialităților, atunci nu trebuie să ne mai mire de ce sportul băcăuan a ajuns în acest punct”. Inițiatoarea manifestării, Crina Bălțatu și-a exprimat speranța ca Memorialul „Florin Grapă” să devină unul de tradiție și, de la an la an, să adune un număr mai mare de spectatori:

„Ne dorim ca pe viitor, lucrurile să stea din ce în ce mai bine, dar important este că am marcat acest început”. Și, la fel de important, este că Florin Grapă s-a întors în Sala Sporturilor. Sala din care nu a plecat cu adevărat, de fapt, niciodată.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri