Centrul de Agrement de la Valea Budului a fost gazda mai multor evenimente in acelasi timp. Zece tineri au participat timp de trei zile, 19, 20 si 21 august, la TinBlog, un proiect experimental, dezvoltat în cadrul programului Ministerului Tineretului si Sportului de susţinere a acţiunilor de tineret cu obiectivul „Îmbunataţirea ofertei de educaţie non-formala” şi cu scopul declarat „Implicarea tinerilor bloggeri bacauani în promovarea patrimoniului cultural bacauan”.

Proiectul TinBlog a fost derulat de Directia Judeteana de Tineret si Sport Bacau in parteneriat cu Centrul European pentru Strategii Durabile. „Tema acestei intâlniri a fost ‘Promovarea patrimonului cultural’, si am incercat sa gândim acest proiect ca pe un eveniment anual, urmând ca anul viitor sa alegem alta tema. Participantii la aceasta prima editie au fost incântati de idee si s-au dovedit a fi peste asteptarile noastre, in sensul ca sunt foarte bine pregatiti, astfel ca am incercat sa-i atragem in activitatile noastre si pe participantii la celelalte tabere desfasurate in paralel cu activitatea noastra”, ne-a spus Niki Vrânceanu, coordonator de proiect.

Intre 16 si 21 august, alti 80 de copii insotiti de profesori au participat in Complexul de Agrement de la Valea Budului la o tabara sociala. 40 dintre ei au provenit de la Directia Generala pentru Protectia Copilului Bacau, din mai multe centre („Ghiocelul”, „Pro-Familia”, „Casa Mea”) si 40 de copii cu nevoi sociale din mediul rural: 10 de la Colonesti, 10 de la Rachitoasa, 10 de la Sarata si 10 de la Darmanesti. „Copiii au fost alesi dupa anumite criterii impuse de Ministerul Tineretului si Sportului, iar finantarea a fost sustinuta tot de minister”, ne-a declarat Theodora Jacota, consiler pe probleme de tineret la D.J.T.S. Bacau.

Si pentru ca totul sa fie si mai bine, intre 19 si 21 august, 23 de copii de la Asociatia Lizuca, participanti intr-un proiect mai amplu (1 august-10 octombrie), au facut parte din programul „Terapie pentru suflet”, desfasurat sub forma unei minitabere de trei zile la Valea Budului, in care cei mici au derulat diferite ateliere de art terapie si terapie ocupationala.

Toti copii si tinerii aflati in aceasta perioada in Centrul de Agrement de la Valea Budului au interactionat si au desfasurat activitati comune, de departe cel mai agreat fiind focul de tabara de sâmbata seara. La plecarea catre casa, copii si-au luat ramas bun cu speranta ca se vor revedea si anul viitor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ