“Am gresit, dar nu demisionez”, spune primarul Gh. Tilibasa/foto: Ioan Bisca

Din cauza lipsei banilor, Gheorghe Tilibasa, primarul comunei Glavanesti, a tras apa in Muncelu si Glavanesti-Deal, fara proiect, fara avize, fara licitatie, incheind contract in mod direct cu o firma mica. A fost reclamat, apoi anchetat si pedepsit de instanta. Unii locuitori, care urmareau procesul, au cerut imediat sa plece “primarul penal”.

Gh. Tilibasa a declarat ca nu va demisiona, mai mult, va candida din nou pentru functia de primar. El arata ca a incalcat legea din nestiinta, vrând sa faca bine locuitorilor din Muncelu, care erau disperati: “Aveam doua miliarde de lei vechi in cont si un bazin de 50 de tone ramas de pe vremea comunistior. Am aprobat prin hotarâre de consiliu local sa cumparam teava si sa tragem apa.” Fara proiect tehnic, ca nu erau bani.

Bunele intentii nu l-au scapat de reclamatii. “Au venit sa ma controleze si eu, naiv, am pus toate hârtiile pe masa. Da, domnule, am facut, sistemul merge, totul e bine, oamenii au apa si sunt multumiti. «Stai, au zis, nu-i vorba despre asta. Ai incalcat legea!»”

PUBLICITATE

Prefectul judetului a semnat ordinul!

Lui Gh. Tilibasa i s-a facut dosar penal pentru “instigare la fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata”.

Judecatorii au stabilit o pedeapsa de un an si 6 luni de inchisoare si, complementar, interzicerea exercitarii drepturilor de a fi ales si de a ocupa functii publice.

Instanta a amânat aplicarea pedepsei inchisorii pe un termen de supraveghere de doi ani.

“Eu am cazierul curat acum, a declarat Gh. Tilibasa. Doi ani nu trebuie sa fac nicio greseala si nu voi face. Nu-i adevarat ca oamenii nu ma vor, ei apreciaza ce am facut. Inamicii politici vor sa ma vada plecat!”

Prin urmare, edilul e decis sa ramâna in functie. Legea spune, insa, ca e imposibil. Exista o hotarâre a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la aplicarea Legii 393 care stabileste ca primarii pedepsiti cu inchisoarea, chiar daca pedeapsa e cu suspendare sau amânare, isi pierd functia.

Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau, a semnat, vineri, ordinul de incetare a mandatului lui Gheorghe Tilibasa.

De astazi, atributiile sale au fost preluate de viceprimarul Aurelian Comanici, devenit primar interimar pâna la alegerile din iunie 2016.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

53 COMENTARII

 1. Daca faci, nu e bine, daca nu faci nu e bine! Toti sunt ingineri, arhitecti, toate babele se pricep la constructii.Ce mai, daca risti pentru nea Ion sa aiba apa, nea Ion te reclama. Naiba va mai intelege!

 2. Dacă nu a fraudat nici o centimă din costurile lucrărilor omul-primar nu cred că se face vinovat.
  Vinovat îl fac (întradevăr) adversarii politici, cei care rîvnesc la ”scaun”.
  Întradevăr, acum sunt la modă execuțiile în direct, mai ales dacă nu ești în tabăra băsistă.
  Băsiștii-iohanniști calcă totul în picioare. Nu mai contează legi, Constituție,regulamente.
  De la Bucuresti, adică de la Cotroceni, de la DNA (organ de asuprire) și pană la ultimul sat din Romania procedurile sunt identice prin dictatură.
  Din 2005 dictează doar Partidul Democrat. Chestia cu Marele PNL este doar o abureală.
  Romanii ar trebui să se trezească la realitatea ce o trăiesc.

 3. Tilibașa este un hoț, ca și Stavarache și Berca….Au furat comună Glăvănești și Bacău….huuuuuoooo, huuuuuoooo,HOTILOR……
  La pușcărie cu voi……..

  • Mocani prosti sunt mata si cu tactu in primul rând, si in al doilea rând orice primar fura, prost sa fii sa ai butoiul cu miere si sa nu te lingi si tu un pic pe degete, dar ținând cont la ce ditamai societatea are cred ca și-a permis sași cumpere BMW si AUDI si un amărât de APARTAMENT la care nu sunt dovezi clare ca i-l deține, si eu si tu Aninin daca am fi fost in locul lui ne lingeam un puc pe degete, dar eu nu as fi făcut greșeala de a m-a da fălos cu bunuri de valoare ci din potriva puneam banii intr-un cont de care nici dracu sa știe dapoi de cum Contracandidații.

 4. Trebuie sa fii nebun sa pleci de la butoiul cu miere. Primariile astea mai ales cele de comuna e raiul pe pamant pentru alesul si camarlia lui. . Daca erau primarii pe timpul lui Ali Baba asta nu mai avea 4o de hoti.,……………..Doar unul si bun……………….

  • Care butoi cu miere fraiere? La ce saracie e la sate, butoiul e cu altceva.Baga-te la alegeri daca tot le stii tu pe toate.

   • Bai EU-le. Toxic mai esti la dibla. Ce saracie sa fie, pe ce lume traiesti. De ce se bat ca , chiorii pentru jiltul de primar. Saracia e la oameni nu la ei.Casca bine ochii sau esti un supus al conului Gigi.

     • Bai EU-le. Ori esti mocan ori comunist. Zau ca esti dereglat rau la dibla. Ei ca sa vezi si sa ma vezi ce fac………………….FUR…………………..daca ajung premar. Ce numai nea Gigi sa aibe BMW sau Audi. Si ca sa mori ca pitigoiul i-mi trag si una bucata apartament musai penthause in buricul Iasului. Ei ce mai zici .

 5. E culmea . Probabil cu proiect, autorizari ar fi costat 5 mld siar fi castigat licitatia cine voia Benea.Sigur nu era gata nici acum Daca e asa nu te lasa dl primar,contesta pe cai legale,fa public

 6. ce porcarie cu arhitecti si proiecte..dar daca nu baga conductele de apa..noi str Deal trebuia sa ne alimentam cu apa de baut de la o fantana care este la aproximativ 1 km de casele noastre..!!

 7. A facut si asta uz in acte si multe tampenii prin primaria asta…de unde sa aiba fiu’su. Bmw 320 din 2012 ?..de unde sa aiba fii’sa audi a 3 din 2010?.. De unde apartament in iasi cumparat cu bani ches ?… Dintr.un salar de primar ?.. Altii muncesc o viata intreaga si nu.si permit;)..ce a facut el in comuna asta ?…in glavanedti ?..un parc care arata mai mult a ţarc … Altceva ? Ce apa ? Ce gaze ? …nici lumina nu ai seara pe strada…cand se lasa intunericul ..comuna glavanesti se pierde.n el .. Halal.. Puscarie.! 12 ani a furat..mai votati-l ..mocani prosti

  • Doamne ce oameni idioți . Apartament cu bani cheș ? De asta este un împrumut la banca pe 30 de ani ??Nu cred ca au cumpărat nimic cu banii de la primărie de asta au afacerea lor , agricultura si comerțul , afacere care o aveau dinainte sa fie domnul Tilibasa primar . Consider ca daca fura ceva pana acum era Arestat pentru asta , nu avea o condamnare pentru ca a vrut sa pună oamenilor apa … Fără sa plătească miliarde fără rost .Oamenii nu vor fi niciodata multumiți si asta este dovada ca ar trebui sa nu lupți pentru ei deoarce cu prima ocazie te vor înjunghia pe la spate desi le ai facut in ziua anterioară un bine .

  • Mocanca proasta e mata care a facut un prost sau proasta ca tine se vede bine ca nici tu nu esti cine stie ce destept (a) si care nu stie sa scrie nici macar ,,anonim”

 8. Nea Gigi nu te lasa……………nu lasa tronul ………….Ce naiba vrei ca altul sa aibe acces la butoiul sau putina cu miere…………………..daca primarie nu e , nimic nu e.Leaga-te cu lanturi, baricadeaza usile, da drumul la caini, organizeaza apararea ce mai………….nu te lasa cucerit.

 9. DOMNILOR CU CHI SI URECI DACA NU SA FACUT NIMIC INTRA TITEA ANI DE CE LAT MAI ALES? DAR EU AM VAZUT O SCOALA LA MUNCELU , O SCOALA LA FUNDATURE .O SCOALA CU INCALZIRE CENTRALA LA FRUMUSELU, UN CAMIN CULTURAL DE TOATA FRMUSETEA LA FRUMUSELU O PRIMARIE FRUMOASA SI BINE DOTATE CU INCALZIRE CENTRALA SI CU TOT CE ESTE NEVOIE PENTRU O SINDROFIE .DAR SU MAI FECUT SI DRUMURI IN COMUNA SI SA TURNAT SI ASFALT SI ALTELE CE NU MAI STIU EU . EU VA SFATUIESC SA LASATI COCRENTA POLITICA SI SA ANALIZATI CU ADEVARAT CE SA FACUT . ORGANILE IN DREPT O SA VERIFICE TOATA AVEREA PRIMARULUI SI DACA SE VA CONSTATA CA A FURAT NU VA SCAPA NE PEDEPSIT.

 10. Ai fost votat de oameni, ca le-ai dat țigări și băutură!!! Și femeile ( singure)te-au votat !!! Primar de notă 2,35 la bacalaureat, pe care l-ai dat de vreo 3 ori….halal primar !!!

  • Pai unde a-i vazut tu premar cu facultate…………………In cel mai fericit caz tractorist sau ciobani

 11. Bai ăștia care tine cu domn’TILIBASA deschideți dracu’ ochi. Dacă a turnat asfalt de tot cacatul in Frumușelu si a făcut o școală si ce dracu’a mai făcut el asta nu înseamnă că e un primar bun a facut o sa scoată și el ochii ca trebuia să facă ceva cu banii europeni ca nu putea sa i pape el pe toți că altfel bătea la ochii.

 12. NU SUNT IN POLITICA , AI LUAT BAC-UL UNDE LA LUAT SÌ PRIMARUL ĂSTA AL TĂU????? ÎNVAȚĂ SĂ SCRI CÂT DE CÂT CORECT ȘI DUPĂ AI APUCATE DE COMENTAT.

 13. Sub aspectul efectelor, la împlinirea termenului de supraveghere, persoanei faţă de care s-a dispus amânarea nu i se mai aplică pedeapsa şi pe cale de consecinţă nu este supusă nici unei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită dacă aceasta a avut o conduită care să justifice opţiunea instanţei de a nu-i aplica o pedeapsă.

 14. Comentarii pro si contra desigur , lăsați sa vina dna-ul sa il controleze sa vedem daca mai poate sa spuna ca ii cinstit . A facut scoli si podete cu Avornicitii, Spulber , Ursoiu si au dispărut miliarde cu proiecte . V-a facut parc cu arteziana si foc de artificii si v-a spălat creierul tractoristul . Minte si plange dupa tron.Hotul la puscarie nu pe tarla cu masina Primăriei …of si pe aceea a facut-o praf viceprimarul Comanici !

 15. Dupa Cioran,istoria este cea mai frumoasa stiinta. In istoria Glavanestiului,ultimii 12 ani sunt o pata neagra. Ne-ai terorizat valea, Frumuselu,Muncelu si Fundatura. Ne-ai amenintat,ne-ai batut cu bata de baseball,ne-ai furat pamanturile si le-ai trecut la APIA. Tu si consilierii patati veti fi pedepsiti in urmatoarele dosare care sunt pe rolul instantei,ei vor plati pentru ceea ce au semnat pentru tine, s-au multumit firmiturile. Daca aveai bunul simt te retrageai la timp si traiai bine din ce ai furat. SA NU CREZI CA NOI FRUMUSELENII NU AVEM OCHI SI NU STIM DIN CE RADACINI TE TRAGI!

 16. Dupa Cioran,istoria este cea mai frumoasa istorie.In istoria Glavanestiului ultimii 12 ani sunt o pata neagra. Ne-ai terorizat satele,Frumuselu,Muncelu,Fundatura. Ne-ai injurat,umilit,amenintat,ne-ai batut cu bata de baseball. Ce credeai? ca esti fiu de imparat?Ne-ai furat pamanturile si le-ai trecut la APIA cu complicii tai. Consilierii de rang jos,s-au multumit cu firmiturile pentru care vor plati.

 17. Eu pana acum l-am votat pe Tilibasa. Facand o comparatie intre candidati, am ajuns la concluzia ca este cel mai potrivit pentru a ocupa functia de primar. Voi cei care sunteti impotriva lui….imi puteti oferi o varianta mai buna? Pe cine sustineti voi? Cine vreti sa va reprezinte?

  • Coana Cami sa inteleg ca dom Gigi e fruncea Glavanestiului. Ce naiba nu aveti barbati adevarati in toata comuna asta. E cam greu sa explici ca un tractorist sa fie fruncea.

   • “Dom Gigi” nu e “fruncea” e doar un primar. Eu ti-am cerut un contra candidat pe masura! Poti sa imi numesti unul demn de a ocupa aceasta functie? Nu generaliza, barbati exista, dar asta nu inseamna ca pot fi si primari!

    • Coana Camy m-ai dat gata. Dupa parerea mataluta i-ti trebuie studii multe sa ajungi premar. Asta e o frunzareala nu e o functie………….Ce demnitate vezi matale la astia care cica sunt edili..nu vezi mai nou ca tractoristii, ciobanii, si in general toti ciumetii candideaza la un os. Singura lor demnitate e furatul si averile faraonice.La prostia care e prin comunele astea ale Moldaviei pun pariu cu matale ca multi cu gandirea ce o ai sunt in stare sa-l aleaga si pe Osama ben Laden II.

     • Tocmai tu crezi ca esti in masura sa vorbesti despre prostie? Dupa mesajul scris de tine ar trebui sa apara optinunea de a putea fi tradus in limba romana. Cat de ipocrit poti fi sa vorbesti despre prostia altora inainte sa te vezi pe tine? Nu “i-ti”(corect e “îți”) trebuie multe studii sa ajungi “premar”, dar cu siguranta iti trebuie mai multe decat ai tu!

     • Vorbesti de parca nu ai fi din localitate desi e cat se poate de evident ca esti din comuna Glavanesti. Eu ti-am cerut un nume, il ai? Sau mai bine, spune-mi pe cine ai sustinut tu la alegerile trecute. Eu ti-am spus, tu de ce vorbesti pe langa subiect?

     • Ne-am dat naibii. Sa dea boala duduie Cami daca iese nea Jiji premar sa nu te propuna de postul de ministru educatiei dar nu pe tara ci in Glavanesti. Zau ca esti spalata la crierul mic. Cred ca esti asistata social sau obtii alte beneficii de pe urma lui nea Jiji. Vai de capatana ta……………cu asa gandire sclavagista.

 18. Pai da nea Usturoi tip 28. Cum naiba sa nu va cotropeasca nea Gygy terenurile cand vorba aia subventiile APIA te imbie. Cred ca era mai in regula ca DNA sa-l ancheteze pentru afaceri necurate cu terenurile si subventiile Apia , decat ptr. aductiune apa Muncelu.

 19. O intreb pe soacra-mea, cu cine votezi la alegeri?(2012) Cu p.s.d-ul zice. De ce cu ei? Asa a zis primarul si preotul sa votam cu p.s.d! Si atunci cum sa nu furi intr-o veselie? Daca primarul da un parț in primarie si popa la biserica tot satul e in pozitie de drepți.

 20. Pt.,,Cristi”:-amanarea executarii este una,mamasura complementara de interzicere a drepturilor de a alege si de a fi ales este alta.De ce trebuie sa ii faci pe oameni prosti?Te crezi mai destept?Prefectul doar a pus in aplicare o hotarare a ICCJ(Inalta curte de casatie si justitie) din iunie 2015.Citeste acea hotarare si mai conversam.Cand ne-au fost imprastiate prin sat copii ale hotararii ramase devinitive de la Judecatoria Podu Turcului,Tilibasa ne-a trimis si el o scrisoare cum ca nu este adevarat si nu este condamnat.Eu vad doar ca incearca sa ne minta cu nerusinare.Din punctul meu de vedere risca foarte mult pt.ca condamnarea lui este cu suspendare iar tot circul asta sa nu il incurce mai mult.Eu nu il acuz de nimic pe Tilibasa,adevarul si dreptatea vor invinge.Doar sa nu ne mai jignim intre noi.Dumnezeu sa ne lumineze mintea,,mocani” liberi.

 21. Va intrebati de ce vicele se fereste sa intre pe functie. Pentru ca a atribuit la impartirea bunurilor din primarie cu Gheorghe Tilibasa. Cu siguranta in procent foarte mic. Toate utilajele si sculele primariei sunt disparute, pe lista de inventar a primariei sunt o groaza de utilaje si scule care se afla in curtea primarului: tractorul,remorca,freza si mult mai multe scule,care trebuiau folosite in interesul comunitatii dar au fost folosite pentru interesele primarului ca si masina pe care a rasturnat-o vicele dupa o noapte de bautura la Podu Turcului cu martorul Cez.

 22. Si ce daca tata nu m-ai poate candida credeti ca nu avem cu ce trai.Si poate ma supar si candidez eu.La prosti multa

 23. MAI OAMENI BUNI DIN TOATE COMENTARIILE FACUTE NICI UNUL NU A FOST ASA CUM TREBUE VA-TI SICANAT UNUL PE CELALALT DE PARCA NICI NA-TI FI LOCUITORI ACESTUI SAT CARE CINDVA NE MINDREAM CA ERAM MOCANI . DIN TOATE GENERATIILE AU MAI RAMAS DOAR PLEAVA CARE SI DIN ACEASTA MAI BATE VINTUL SI O RARESTE. AR FI BINE SA VA ADUNATI GINDURILE SA VEDETI UNDE A-TI GRESIT SI SA VA UNITI NU SA VA INPARTITI IN MAI MULTE TABERE DE PARCA A FI LA RAZBOI GINDITI-VA ZI SI NOAPTE CA NU MAI ESTE MULT SI O SA NE DUCEM CU FARFURIA IN MINA LA POARTA LOR SI O SA CEREM DE MINCARE NU DAU NUME VA LAS PE VOI SA GINDITI DESPRE CINE ESTE VORVA GINDITI BINE IN FAVOAREA CELOR MAI MULTI NU IN FAVOAREA UNUI SINGUR OM . PENTRU CA ACEST SINGUR OM GINDESTE PENTRU NOI DOAR ACELE LUNI DE CANPANIE ELECTORALA IAR DUPA ACEIA NE DA UITARII FITI CURAJOSI CU SUFLETUL CURAT NU VA LASATI INTIMIDATI DENIMENI ORI CIT AR INCERCA SA VA PACALEASCA DATI DOVADA DE OAMENI CU CAPUL NEPLECAT C EIA CE SE INTINPLA IN SATUL NOSTRU ESTE ORUSINE MARE PENTRU NOI DEGEABA AVEM TOTUSI CITIVA OAMENI CU CARTE NU AU CURAJUL SA SPUNA GATA STOP………….DE CE OARE SUNT SI EI MINJITI ? trezitiva tineret

 24. Buna!!! Nu ne salvează nimeni avem o comuna frumoasa in care legea o face primarul …. însă nu știu pana cand …consilierii se duc la primărie si nu fac nimic de parca primarul ar fi împărțit cu ei ceva .. sau poate sunt cumpărați de către el . Suntem in aceeași situație ca in 1989 … Oare pana cand ne vor inchide gura ??? Treziți va locuitori ai comunei Glavanesti ..

 25. Presedinte: vreau dosarul 350 reclamant Tilibasa: motivul reclamatiei
  Inculpat Tilibasa: am fost destituit in urma unui mic abuz facut de prefect, oare ei sunt chiori? nu stiu cate abuzuri am facut eu?
  Judecator: si acum ce doriti domnule reclamant?
  Inculpat: sa-mi continui abuzurile, nu e clar?oamenii s-au invatat cu mine,eu ii bat,eu ii injur,eu ii jignesc,eu le-am luat toate pamanturile care au fost bune,primaria mi-am facut-o birou familiar unde negociez cu vanzatorii de produse agricole de tip:azoturi,erbicide etc.. Doar nu ati vrea sa-i duc acasa, sa-mi murdareasca curtea?
  Judecator: vazand ceea ce se intampla prin tara cred ca ai dreptate,tu nu stii decat sa furi de la altii si din bugetul statului care pentru asta iti resping cauza si te trimit sa continui ca inainte de a fi primar, sa ari la babe prin sate cu tractorul UTB 650 care a fost si va fi viata ta.u

 26. Bun de tot si la obiect comentariul JUDECATA. Poate prin acest comentariu se sesizeaza organele in drept care sa cerceteze cu simt de raspundere afacerile necurate cu terenurile arabile. ale onor mosierului Jiji.

 27. Acum începe ,,Domnu”(daca putem spune asa) sa dea pământurile înapoi.Oare de ce?Nu mai sunt productibile sau actele sunt false?Dosarele sunt grele ,si încearcă oarecum sa se curete de păcate.Bine spus Judecata ,numai cu tipete,bătăi se face treaba in comuna.Masinile familiei ne sunt etalate in fiecare zi in fata primăriei.Vai ,ce frumoase sunt!Dar ,parca prea multe.Dnii consilieri ,,unsi” cu ,,ceva” fac tururi prin sat sa afle ce spune lumea.Rusine!!!! Si-ti multumim Doamne ca vicele s-a facut ,,sănătos” ,se pare ca barurile sunt spitale.Tot medical sa ne luam.Dar oare cine ni-l da?Saracele cadre medicale se manjesc si ele de,,mir”.Oare cat costa un medical?Poate ne lamureste medicul de familie.Sau poate nu stie?

Comments are closed.