Volebaliștii Științei Bacău sunt experți în meciuri de cinci seturi. Din cele șase partide jucate în actuala ediție a Diviziei A2, jumătate au fost decise în tie-break.

Așa s-a întâmplat și cu întâlnirea de sâmbată, de pe teren propriu, cu Rapid București, din prima etapă a returului. Deși au condus cu 2-0 la seturi, ambele parțiale fiind câștigate la scor identic, 25-23, și au avut două mingi de meci în actul al treilea (cedat cu 28-26), studenții au pierdut cu 3-2.

„Am avut jocul în mână, însă, din păcate, am fost învinși de o echipă cu un plus de experiență. Important este că puștii noștri cresc și ajung să învețe inclusiv din aceste înfrângeri”, a comentat antrenorul băcăuanilor, Eusebiu Țurcanu, care a mizat pe următoarea garnitură: Bibire, Purice, Ciubotaru, Cernov, Prisăcaru, C. Matei, Șnel- libero. Au mai fost utilizați: Glogojan, Gherman, Olăeriu și Mancaș.

Campionatul se va întrerupe până pe 26 ianuarie 2019, dată la care Știința se va deplasa la Suceava pentru etapa a doua a returului din Seria de Est.