Incepând din acest an, distribuirea alimentelor acordate de UE se va face pe baza de cupon. „Am primit deja tichetul, dar nu stiu când si de unde voi ridica alimentele. Mi l-a dat postasul, care nu mi-a putut raspunde la intrebari”, arata Magda Sandu, care sufera de o bloala grava si este beneficiar al acestui program.

La Consiliul Judetean (CJ), institutie care a gestionat, in anii trecuti, derularea acestui program, „nu s-a primit nimic, nu se stie nimic”. Primarii, de asemenea, nu au primit „niciun fel de instructiuni”, dar au auzit ca alimentele vor fi distribuite de pe 17 noiembrie, dupa alegeri. Se mai stie ceea ce a anuntat Guvernul, anume ca numarul beneficiarilor va creste de la 2,6 milioane de persoane la 3,3 milioane.

Diferenta a rezultat din introducerea in program a persoanelor care primesc alocatie pentru sustinerea familiei. Noua este si introducerea cupoanelor, prin care „se doreste o informare corecta in privinta alimentelor primite si a cantitatii lor.” Unii beneficiari, surprinsi de cadoul adus de postas, ne-au intrebat nedumeriti: „Tichetele vin de la primarie?” In realitate, vin de la UE, programul fiind finantat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane”.

PUBLICITATE

Cine beneficiaza de alimente

n familiile si persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat
n somerii cu o indemnizatie de pâna la 400 de lei, precum si cei care nu mai primesc indemnizatie
n batrânii cu indemnizatie sociala sau pensie sub 400 lei
n persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate (adulti si copii)
n beneficiarii Legii nr. 49/1991privind acordarea de indemnizatii invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi
n persoanele care primesc alocatie pentru sustinerea familiei

Informatii suplimentare despre cupon:

Cuponul este documentul care atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de baza si este distribuit de Posta Româna. Nu are valoare financiara si va fi prevazut cu elemente de siguranta pentru a impiedica falsificarea. Cuponul este netransmisibil si cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu). Cosul cu alimente va contine 4 litri de ulei, 4 kg zahar, 6 kg faina, 6 kg malai, 800 g de paste fainoase, 8 conserve de porc, 6 de vita, 10 cutii de pate si va fi ridicat de la punctele de distributie amenajate de primarii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. La o primarie din judetul iasi sa spus k nu sunt valabile cupoanele si ca acestea trebuie date unui reprezentant al primariei care va veni sa le ia.Asa se procedeaza?????

  2. Mmama mea nu a primit cuponul,am intrebat la serviciul social in decembrie si au spos ca poate fi ridicat dupadata de 50.ian.2015 de la seviciul social,dar surpriza dupa 05.ian. la primarie(serviciul de ajutor social)ni s-a comunicat verbal ca nu va mai primi cuponul de alimente ca s-ar fi trimis inapoi la guvern? si nu se stie daca va mai primi acest ajutor.Culmea ironiei este ca dupa afisele puse pe geamurile locurilor de distribuire scriu sa vii dupa 26 ian. si in functie de stocul disponibil vei mai primi ceva sau nu.Ma intreb cine are nevoie de ajutorul acordat unei persoane in varsta de 85 de ani care nu se poate deplasa,iar cand copilul acesteia merge sa afle un raspuns i se inchide usa in nas pe motiv ca nu au nici o dispozitie in acest caz.Totul iti lasa un gust amar vazind cum tineri care nu muncesc primesc acest ajutor,iar tu care ai muncit o viata ajungi la mila celor carora le platesti taxe si imozite iar ei te trateaza cu indiferenta.Asta e tara in care traim unde lenesii si hotii au tot ce-si doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ