3 octombrie 2023

Tichete sociale, pentru mai puţini pensionari

HomeActualitateTichete sociale, pentru mai puţini pensionari

Tichete sociale, pentru mai puţini pensionari

Tichetele (voucherele) sociale în valoare de 50 euro (250 lei) acordate o dată la 2 luni nu vor mai ajunge la toate persoanele care beneficiază, în prezent, de ele.

După cum a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, din punctul de vedere al Comisiei Europene, persoanele care au venituri ce se situează peste indemnizaţia socială (pensia minimă garantată) nu pot fi considerate că se află în sărăcie extremă.

Aşadar, este de aşteptat ca pensionarii care au venituri cuprinse între 1001 lei şi 1.500 lei să fie excluşi din rândul beneficiarilor, începând de anul viitor.Deci, din 2023, dintre pensionari ar urma să primească voucherele de 50 euro/bilunar numai cei care au ca venit indemnizaţia socială de 1.000 lei. Din judeţul Bacău, în prezent, 37.586 pensionari beneficiază de pensia minimă garantată în cuantum de 1.000 lei.

Dar, vestea bună este că voucherele sociale vor fi acordate categoriilor de populaţie prevăzute de lege, şi în 2023. Amintim că, în prezent, la tichete sociale au dreptul pensionarii şi persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare, proprii, sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

În categoria beneficiarilor intră şi familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere şi cele monoparentale ale căror venituri nete lunare pe fiecare membru component nu depăşesc 600 lei, beneficiarii de ajutor social (Legea 416/2001) şi persoanele fără adăpost.

Următoarea tranşă de bani le va fi virată persoanelor îndreptăţite în luna noiembrie. De reţinut că la stabilirea dreptului se iau în calcul toate veniturile realizate individual de către persoana în cauză, inclusiv cele care apar în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri