Tichetele sociale vor ajunge la familiile și persoanele cu venituri mici după data de 1 iunie 2022. Guvernul a aprobat deja distribuirea acestora la fiecare două luni și a stabilit că un tichet va avea valoarea de 250 lei (50 euro), respectiv 125 lei/lunar.

Acest sprijin financiar le va fi acordat pensionarilor și beneficiarilor de drepturile prevăzute de anumite legi speciale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, persoanelor (copii și adulți) cu handicap grav, accentuat sau mediu care, de asemenea, au un venit net de până în 1.500 lei, familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, care au sub 600 lei pe fiecare membru component, celor care sunt beneficiare de ajutor social (Legea 416/2001) și celor fără adăpost. Tichetele vor fi trimise la destinatari prin Poșta Română și sunt sub forma cardului electronic.Acesta va fi alimentat automat de către stat cu 250 lei la fiecare două luni. Cu acest card vor putea fi cumpărate doar alimente de bază (cartofi, carne de pasăre, orez, ouă etc.) ori mese calde în rețeaua unităților afiliate. Banii vor putea fi utilizați în termen de maximum 12 luni de la data fiecărei alimentări (virări de către stat) și nu va fi posibil să fie retrași de pe card.

De asemenea, acesta nu va putea fi schimbat în bani, iar la utilizare nu se va da rest. Sumele nu se impozitează, nu se iau în calcul la stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale (la pensii), de sănătate și a celor asiguratorii pentru muncă și nici nu sunt supuse executării silite. Tichetele sociale vor fi acordate până la 31 decembrie 2022.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE