29 noiembrie 2023
OpiniiContrasensThis is the end

This is the end

Autodenunțul executat de premierul Ludovic Orban la congresul popularilor europeni de la Zagreb, cum că Guvernul Dăncilă a fost trântit pentru ca PPE să beneficieze de un comisar în plus, este semnalul definitiv al prăbușirii sistemului politic al Uniunii Europene.

Desigur, la noi, în dulcele stil mioritic încă mai sunt suficienți care hăhăie amintindu-și cum Rovana Plumb a fost trimisă acasă, prin votul inclusiv al europarlamentarilor români, imaginandu-și că a fost cine știe ce victorie anti-pesedistă. În realitatea, după cum ne-a informat Ludovic Orban, s-a executat întocmai și la timp o operațiune sub acoperire prin care Germania, care își desfășoară politica europeană prin intermediul PPE, a dinamitat înțelegerea cu Franța lui Macron pentru a obține majoritatea în Comisia Europeană.

Cum nu-l pot bănui nici pe Orban, nici pe alții de pe la noi de realizarea unui plan atât de elaborat, singura concluzie logică este că operațiunea a fost planificată de serviciile germane și implementată de agenții din România. Dacă nu cu cooperarea serviciilor românești, cu siguranță sub privirea lor blajină. Că nu vreau să cred că țara cheltuie atâtea milioane de euro pentru a întreține cel mai mare aparat de supraveghere din Europa și acesta nu e în stare să vadă elefantul. Așadar, Germania a schimbat Guvernul din România pentru a deține majoritatea în Comisia Europeană.

Cum spuneam, pe noi ne doare la bască; în schimb există țări și politicieni care vor lua măsuri. Și nu vorbesc doar de Grupul de la Vișegrad, care vorbește de ani de zile despre problema politică a Uniunii Europene. Dacă o schimbare de regim care să aducă beneficii politice Germaniei a putut avea loc într-o țară a UE, cine garantează că nu va exista o altă țară în care scenariul să se repete?

Cine va garanta că politică UE se va face de către politicienii aleși (știu, e mult spus, dar măcar se salvau niște aparențe), ci de către grupări care operează în subterane pentru a schimba ceea ce compromisul și negocierea politică au bătut în cuie? Acest punct este finalul Uniunii Europene așa cum o știm, pentru că de acum încolo totul se va schimba.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri